De dag van de waarheid was aangebroken (dachten we) … Is Liv nu in orde? Mogen de dappere duo’s verder reizen, of moeten ze terugkeren naar België?

Liv was alvast in haar nopjes met het kleedje dat ze kreeg om onder de MRI te gaan liggen. Die MRI vond ze achterafgezien toch niet zo boeiend … maar ze deed het flink  … er moest maar 1 foto opnieuw gemaakt worden omdat ze teveel bewoog.

   

  


Om onze zinnen te verzetten terwijl we op de uitslag wachtten bezochten we het Moderna Museet  .. waar Picasso, Magritte en nog veel andere bekende kunstenaars present waren. Een aanrader … maar we konden toch moeilijk de verschillende gedachten uit ons hoofd bannen. 

Zelfs geocachen was niet zo plezant als normaal.
Uiteindelijk kregen we het verlossende nieuws dat de MRI normaal was, maar vermits Liv haar zicht blijkbaar nog niet volledig in orde is willen ze morgen nog een beenmergpunctie doen en de druk op de hersenen meten. En als dat allemaal ok is kunnen we donderdag eindelijk Stockholm verlaten !!!!

Die beenmergpunctie, daar ben ik wel niet zo scheutig op. De dokter vertelde dat het niet pijnlijk maar wel onaangenaam is, en zo vertelden we het ook aan Liv, die het tot nu toe nog ziet zitten. Ik ben enerzijds opgelucht dat Liv Bjeurn heeft uitgekozen om haar te vergezellen (Liv kiest en Vic krijgt den overschot), maar anderzijds zou ik wel weer haar polleke willen vasthouden. 

Maar we hebben er in elk geval vertrouwen in dat ook deze resultaten goed zullen zijn, ze denken aan een tekenbeet, maar wij zijn er vrij zeker van dat Liv geen tekenbeet gehad heeft want wij checken dat regelmatig. Gevaarlijke beestjes die teken, zeker in het Noorden, de Russische teken zijn trouwens nog gevaarlijker !!!

Ondertussen wordt het echt tijd om te vertrekken, wij zijn niet gemaakt om lang op 1 plek te zijn en Bjeurn ergert zich meer en meer aan de camping. Dat de camping tot leven komt als wij in ons bed kruipen, dat de mensen altijd over onze haringen struikelen en de koorden van de tent dan loskomen, dat er amper tenten zijn en alleen maar campers en caravans, dat we niet echt volk ontmoeten waar we aansluiting bij vinden en dat de buren er niets van zeggen als hun kind op onze fietsen komt zitten.

Vandaag troostten we onszelf trouwens met hamburgers van Max (Zweedse keten) waar je via een scherm op het gemak je keuze kan maken en betalen (geen stress aan den toog meer) en waar je keuze tussen 5 vegetarische hamburgers hebt. Dat is wat beter als een burgerking waar ze niet eens 1 vegetarisch alternatief hebben.