Dit recept werd me aangeboden door Pharailde … ten Casa murphy een succesrecept … en bij ons ook (tenminste nadat ik de kinders had overtuigd om tenminste eens te willen proeven … soms word ik echt moe van dat “ik lust dat niet”).

Soit, dit is een recept dat op mijn lijstje mag, zeker voor herhaling vatbaar.

Smakelijke eetfoto’s trekken, dat lukt met niet, maar recepten zonder foto vind ik dan ook weer stom … net zoals kookboeken zonder foto’s.
Receptpostjes zonder wat ander gezever (dat niets met saaie recepten te maken heeft) probeer ik ook te vermijden, maar deze keer zal het toch wel moeten. De weekmenu moet gepland worden en collect en go ingegeven … de neveneffecten van een gestructureerd leven.

Shepherd's Pie

Een soort Shepherd’s Pie

 • Ajuin
 • gehakt
 • tomatenpuree
 • aardappelpuree (echte, uit zakje of beter nog ‘overschot’)
 • groot blik erwtjes en worteltjes (of andere groenten)
 • paneermeel of geraspte kaas
 1. worteltjes en erwtjes laten uitlekken
 2. gehakt bakken (met ev. wat tomatenpuree erbij
 3. aardappelpuree maken
 4. groenten in een ovenschotel, gehakt erover, laag aardappelpuree
 5. geraspte kaas of paneermeel erover strooien
 6. 30min op 200°C in de oven (op einde met gril op)