Laten we nog eens vakantiebloggen !!!

Al vreesde ik even dat er geen gezinsvakantie van zou komen. Onze Vic kwam immers verkouden en met hoest terug van kazoukamp.

Een PCR test was nog nooit zo spannend. Gisteren om 8u ’s morgens deden we de test, in de hoop in de vroege namiddag het resultaat binnen te hebben. Met in ons achterhoofd dat we 50% kans hadden op een positieve covid test voor Vic. De laatste keer dat hij verkouden was bleek hij immers ook positief. En met al dat nieuws over stijgende cijfers tegenwoordig.

Mijn kleren (het moeilijkste deel van inpakken), daar ging ik alvast niet aan beginnen zonder een resultaat. Maar ja, dat resultaat kwam maar niet. Dus ik kon mijn uitspraak niet hard maken.

Uiteindelijk gingen we slapen zonder resultaat en om 6u’s morgens hadden we alle negatieve resultaten binnen van iedereen buiten Vic. Ik zag heel onze congé, waar we als gezin zoveel behoefte aan hadden, in het water vallen. Gelukkig kreeg ik een half uurtje later dan toch de verlossende mail. Ook Vic testte negatief, olé!!!

Dagje auto op het programma, richting Frankrijk.

Wij zeggen dikwijls “Frankrijk stelt nooit teleur”, en dat menen we ook. Nochtans is een ideale vakantie voor mij geen Frankrijk. Frankrijk stelt nooit teleur maar is daarom ook dikwijls een gemakkelijkheidsoplossing. Terwijl er nog zoveel moois op autoafstand is (Tsjechië bijvoorbeeld).

Maar deze keer hebben we een welbepaalde reden om voor Frankrijk te kiezen. Wij verwelkomen eind van augustus een hond in ons gezin, en die pup woont tegenwoordig in de Ardèche. En wij gaan op bezoek!

Op de planning staan, 3 dagen huttentocht in het centraal massief, in de regen.

Enkele dagen kamping met zwembad aan de gorges de l’ardèche. Waar de kinderen kunnen “chillen” en wij gaan wandelen. Voor iedereen wat wils … fietsvakanties met ons allen lijken verleden tijd.

En dan een 2daagse kanotocht op de ardèche met overnachting in het natuurgebied.

En als kers op de taart, bezoek aan onze pup.

Het lijkt alsof we nog nooit zo een minutieus geplande vakantie hadden. Meestal veranderen wij onze bestemming nog de avond voor vertrek omdat het weer van de bestemming ons niet aanstaat.

Rond 17u kwamen we – in de regen – aan op camping municipale van Le Falgoux.

Een zeer rustige kamping in een prachtig dorp met welgeteld 1 camper en 1 trekkerstent onder het afdak van het gebouw.

Niemand van ons zag het zitten om een tent op te zetten. Gelukkig zijn hier ook kamers aan een zeer schappelijke prijs waar we gebruik van kunnen en zullen maken.

De dappere duo’s zijn het precies wat verleerd … “dapper zijn”.

Eten deden we in restaurant “Le voyageur”, met prachtig zicht op een mistig landschap.

Vroeg in bed en morgen paraat voor de beklimming van de Puy Mary, de hoogste vulkaan van Europa.