Dit recept werd me aangeboden door Pharailde … ten Casa murphy een succesrecept … en bij ons ook (tenminste nadat ik de kinders had overtuigd om tenminste eens te willen proeven … soms word ik echt moe van dat “ik lust dat niet”).
Soit, dit is een recept dat op mijn lijstje mag, zeker voor herhaling vatbaar.
Smakelijke eetfoto’s trekken, dat lukt met niet, maar recepten zonder foto vind ik dan ook weer stom … net zoals kookboeken zonder foto’s.
Receptpostjes zonder wat ander gezever (dat niets met saaie recepten te maken heeft) probeer ik ook te vermijden, maar deze keer zal het toch wel moeten. De weekmenu moet gepland worden en collect en go ingegeven … de neveneffecten van een gestructureerd leven.
Een soort Shepherd’s Pie
- Ajuin
- gehakt
- tomatenpuree
- aardappelpuree (echte, uit zakje of beter nog ‘overschot’)
- groot blik erwtjes en worteltjes (of andere groenten)
- paneermeel of geraspte kaas
- worteltjes en erwtjes laten uitlekken
- gehakt bakken (met ev. wat tomatenpuree erbij
- aardappelpuree maken
- groenten in een ovenschotel, gehakt erover, laag aardappelpuree
- geraspte kaas of paneermeel erover strooien
- 30min op 200°C in de oven (op einde met gril op)
ha we waren daar deze week nog over bezig opt werk :) Rond Eeklo noemt men dat “macadam” en rond Brugge “bedrogen boer” :p Ik noem dat gewoon een laagjesovenschotel.. mmmm
wij maken dat ook vaak… en wij noemen dat 3 lagen (vlees, groenten, aardappel)
als ik gehakt koop bak ik dat op en vries ik zo’n porties in… goed voor zo’n schotel
hier variëren we ook met de groenten die in ’t midden komen (ook vaak de overschot van de dag voordien- ;-) of zelfs met appelmoes ;-)
en de “ik lust dat niet”… gewoon negeren ;-)