Afstand 62km – Hoogtemeters 466 – Bestemming Dublin (Ierland) – Overnachting camping camac valley tourist

Aangekomen in het langverwachtte Dublin. We probeerden een plekje via Warm Showers te bemachtigen … maar blijkbaar werkt dat medium toch niet zo goed voor gezinnen … een camping vlak aan de snelweg dan maar, ook goed voor ons. De douches kosten €2 per 6 minuten, maar er is ook een speeltuin en dat compenseert ruimschoots.
Liv ontpopt zich tot een groot meisje … zich terugtrekkend met de iPod waarop Clouseau staat (de goei nummers, die van de eerste CD’s die ik nog allemaal van buiten ken), luisterverhalen of met een boek. Ze is echt een boekenwurm aan het worden, vandaag las ze Mathilda van Roald Dahl uit (één van mijn allerlievelingsboeken van vroeger… ik ben er wat van aangedaan)

En Vic blijkt tegenwoordig de sociale van de kinders te zijn. Overal een praatje gaan slaan (Praten jullie Nederlands?, Hello my name is Vic!, Can I play with you? … passeerden al allemaal de revue)

En soms is het ook gewoon gemakkelijk om een jongen te zijn, denk ik. Dikwijls worden er balspelen gespeeld en dan voeg je je er gewoon tussen en doe je mee … welke taal je ook spreekt.

Morgen gaan we citytrippen … maar daarna blijven we toch nog even in Ierland. Blijkbaar moet je er niet van uitgaan dat er elke dag een Ferry naar Frankrijk vaart. In Dublin is dat 1 keer per week en dat was gisteren… verder fietsen tot Rosslare dan maar.

Heerlijk, die flexibiliteit.

Tot slot dronken we nog een lekker biertje … en om het etiket moest ik lachen “You can’t choose your family, but you can choose your beer.”
Al denk ik dat ik het met die familie ook goed getroffen heb.