Afstand 40km – hoogtemeters 509 – Bestemming Bru Na Boinne (Ierland) – Overnachting  Camping Newgrange Lodge

‘S morgens werden we nog geïnviteerd bij Paddy en zijn vader John, hier kregen we een tweede ontbijt van thee en koeken. We trokken de obligatoire selfie en na een gezellige babbel en een rondleiding door het 300-jarig huis vertrokken we, met een zak vol koeken en chocolade. Liv wist John zelfs zo te charmeren dat ze een zakcent meekreeg (die ze lief en spontaan deelde met Vic)

Ook Django, de enthousiaste geadopteerde weeshoond werd gedag gestreeld.
Dit was weer een toffe ontmoeting waar ik energie van kreeg … zo content dat we net daar aanklopten.

Zelfs platte band nummer 4 kon de sfeer niet bederven (3e platte band van het aanhangwagentje trouwens, die een minderwaardige kwaliteit buitenbnd heeft, zo zien we maar weer dat kwaliteit loont)
Deze dag werd gecategoriseerd als regendag, en toen we een “Soup kitchen” tegenkwamen tegen de middag besloten we ons daar op te warmen. Maar binnengekomen bleek het al snel voor minderbedeelden te zijn (te zien aan de klanten, aan de bordjes waarop stond dat alcohol en drugs verboden waren, aan het ontbreken van sloten op de wc-deuren, … 

Maar we waren welkom en kregen er heerlijke kippensoep met een boke, aardappels (lang geleden) en onze eerste tas koffie van de dag, in ruil voor een vrije donatie.

Daarna bezochten we (op aanraden van Paddy) de 5000 jaar oude Newgrange tombe, waar net zoals bij Stonehenge de zonnenstand een belangrijke rol speelt. In de winter wordt de tombe voor 10 minuten verlicht en dat geeft een magisch effect. De site was de moeite en tot onze aangename verrassing weer gratis dankzij onze English herritage pass.

Schoon

Maar ook weer nat