Afstand 48km – Hoogtemeters 55 – Bestemming Austla (eiland Saaremaa horende bij Estland)- Overnachting RMK kampeerplek aan zee

Een zalige rit en een schoon weertje, bijna warm en zonnig. En rustig, wie houdt van rust en natuur, die is in Estland op de juiste plek.

Eten deden we in een tuin en terwijl de kinders op de trampoline calorieën verbrandden, zaten wij stiekem aan de chocolade. Koffie “plus”, zoals wij dat in codetaal noemen.

We reden langs grindwegen aan de kust. De Oostzee is niet wat we gewend zijn, ze lijkt eerder op een groot meer. Er zijn geen golven, amper getijden, ze is bijna zoet, omgeven door bos en riet en op de zee zwemmen honderden zwanen. We zagen zelfs koeien met hun poten in de zee staan.

We verschrikten 2 reeën die in volle paniek maar naast ons bleven rennen en eentje stak 2 keer blindelings de baan over. We konden ze in al hun glorie gadeslaan, voorts zagen we nog minislangetjes en verscheidene kraanvogels … met hun tot 1m30 hoogte en 2m30 spanwijdte zijn dat echt gigantische dieren.

Maar Bjeurn zag de topper vandaag  .. hij spotte een eland aan het bosje vlak nabij ons kampeerterrein … een levend exemplaar deze keer. Ik ben niet jaloers, maar geïnspireerd, sebiet ook nog eens een klein wandelingetje gaan doen op mijn eentje.

De kampeerplek is weer de max … verzorgd, afgelegen en aan de kust.