Afstand 51km – Hoogtemeters 30 – Bestemming Hindu (eiland Saaremaa horende bij Estland) – Overnachting RMK forest hut Sopi Metsaonn

De dag begon voor mij in mineur, een ontstoken oog, een geblokkeerde rug,een slaapmatje waarvan de eerste binnennaad gelost is (wat het begin van het einde inluidt) en regen (wat weer maar eens bewijst dat je hier niet kan rekenen op de weersvoorspellingen van mijn weerapp).

Maar een slechte ochtend maakt de dag niet. We reden full speed naar een forest hut die we op het oog hadden … in de hoop deze te kunnen claimen.

    

Deze boshut is net zoals andere gratis en verzorgde kampeerplekken die we al deden van RMK (natuur- en bosbeheer). Zelfs deze hut kan je gewoon gratis voor een nacht betrekken als trekker. En dat is de echt wel moeite … hieronder de foto’s maar op deze link zie je een filmpje met Liv die de rondleiding geeft.

 Onze slaapkamer

Het huisje (aka droogtoilet)   

De haard  

 Eetkamer  

Houtklieverij

      

Het was maar goed dat we ons zo gehaast hadden om hier op tijd te geraken, want even later kwamen 3 plaatselijke jongeren hier aan met zakken van het warenhuis gevuld met ,aan het geluid te horen, bierflesjes. Ze dropen teleurgesteld af toen bleek dat wij van plan waren om hier de nacht door te brengen.

Afsluiten deden we met marshmallows in de fire pit … in gezelschap van de muggen (jaja … het muggenseizoen is begonnen en in de muggenregio zijn we beland).