Een leraar van mij (esthetica en nederlands) vertelde ‘ooit’ tijdens de les, dat hij niet naar moderne muziek luisterde, hij hield het bij klassiekers en de oude componisten .
Want van deze muziek, was het kaf reeds gescheiden van het koren … zo moest hij de goede muziek niet meer selecteren uit alle hedendaagse brol … enkel het goede overleeft immers de tand des tijds !!!

Ik luister wel naar hedendaagse muziek, maar toch is die stelling mij altijd bijgebleven … en ik heb me voorgenomen om hetzelfde principe te handhaven voor boeken. Ik lees enkel nog wat in de boekentop staat, of wat me wordt aangeraden (en daarvoor is goodreads wel ideaal natuurlijk)
Want ik heb geen zin meer om mijn kostbare tijd te investeren in een slecht boek.

Zo las ik overlaatst  “Komt een vrouw bij de dokter” van Kluun op aanraden van Verbeelding

En ik heb het graag gelezen met de tissues binnen handbereik (jammer genoeg de man, met zijn flauwe opmerkingen, ook). Dit boek leest zeer vlot (wat ik altijd een plus vind), het sleept je mee en ik kon het ook wel echt appreciëren maar de magie ontbrak. Tof, maar genen blijver !!!

“Allemaal willen we de hemel” van Els Beerten op aanraden van licht in de duisternis

Dit was meer mijn ding, wederom een vlot leesbaar dik boek (een jeugdboek).
Het verhaal speelt zich af tijdens de oorlog en de hoofdpersonages zijn jongeren. Zo krijg je het verhaal vanuit hun oogpunt… een verhaal waar wit niet helemaal wit, en zwart niet helemaal zwart is.
Schoon !!!

Het volgende boek, daar ben ik nog niet echt uit … misschien moet het ook niet direct, want een goed boek, dat gaat ten koste van mijn nachtrust.
Goei tips, zijn echter altijd welkom (maar ik ben enkel geïnteresseerd in de boeken die je echt ongelooflijk goed vond)!!!