Rond 5u ’s morgens begon het te regenen en het stopte niet meer sindsdien. Misschien daardoor dat Helsinki citytrip niet volledig overtuigde.

    

  

     

   


Wel moesten we heel hard lachen met deze Chinese man die met Bjeurn op de foto wou omdat Bjeurn er zo mannelijk uitzag. Bjeurn stelde zich voor en vertelde dat zijn naam ‘beer’ betekent, waarop er zeker een band werd geschept, want de man zijn naam betekende ‘hond’.

    


De kinderen waren wel fan van het (gratis) Helsinki city museum. Dat merkte ik ook aan de foto’s die ze op hun instagram (enkel voor familie) plaatsten.

Tentjes in de regen … dat ziet er altijd zo triest uit. Soms is het dat echter niet, maar nu wel. Onze tent staat in een plas en het grondzeil is echt volledig nat. Op zich is dat niet echt een probleem omdat we hoog op ons opblaasbaar matje liggen. Maar nu hebben we net de pech dat we merkten dat ons nieuw gekocht matje al lek is. Op hoop van zege dus dat iedereen deze nacht droog blijft.


Gelukkig hebben we nog buitenkeukens … met links van ons de Duitser die naar de Noordkaap fietst en soms 200km per dag rijdt, en rechts van ons het Zwitserse smartphone- en internetloze koppel (die ons net een bar Zwitserse chocolade gaven omdat ze onze computer gisteren even mochten gebruiken … we like)

  

Morgen een nieuwe dag … en wie weet kan Helsinki ons dan meer bekoren.