Bananenchocoladecake

Ik wou vandaag een ode brengen aan mijn nieuwe sport ‘inline skaten’, maar ik ben daarnet eens goed gevallen ben (en op mijn gat dan nog wel, wat bewijst dat het nog aan mijn onkunde ligt, want echte skaters vallen naar voor) en de goesting voor een lofrede is even bekoeld. Misschien moet ik maar even de goede raad van mijn man opvolgen en voorlopig maar op de piste blijven en me nog niet op de openbare weg wagen (en dan zeker niet in mijn eigen dorp waar de mensen me kennen).

Chocolade bananencake dan maar, een zeer verantwoorde manier om met overrijpe bananen om te gaan. Zooo lekker dat zelfs Bjeurn fan is, en ik bijgevolg niets zal meenemen naar ’t werk. Sorry lieve collega’s, maar geen paniek, het bakseizoen is terug aangebroken.

Ik snap wel dat recepten van iemand die niet eens pannenkoekendeeg zonder brokken kan maken (hoewel vandaag lukte het wonderwel wel), misschien niet betrouwbaar overkomen. Langs de andere kant, als zelfs ik het kan maken is het wel echt niet moeilijk.

Chocolade bananencake

  • 100g goei boter
  • 185g suiker
  • 2 eieren
  • 2à3 geplette bananen
  • 170g gezeefde zelfrijzende bloem
  • Chocoladekorrels (of verhakkelde fondant chocolade)
  • 1/2 tl zouter
  1. Meng de boter en de suiker
  2. Voeg 2 losgeklopte eieren toe
  3. voeg 2a3 geplette bananen erbij
  4. dan 170g gezeefde bloem
  5. en 1/2 theelepel zout
  6. Chocoladekorrels naar behoeve (optioneel)
  7. 40 minuten in de hetelucht oven op 170°C