Uitstap naar den Boekenberg

2019-01-31T19:18:53+00:00augustus 28th, 2017|Categories: Travel|Tags: , , |5 Comments

Na 14 maand in het buitenland, besloten we dat het dringend tijd is om ons eigen land eens wat beter te leren kennen.

Vandaag was het met zijn 27°C perfect zwemweer … en daarvoor waren we op de ideale plaats.

 

Met het openbaar vervoer trokken we richting Antwerpen, en we stapten van de tram aan het “Te Boelaerpark”, waar we onze lunch aten in een park met een hele leuke speeltuin en met picknickbanken, altijd een meerwaarde zo’n picknickbanken.

 

Daarna wandelden we verder naar de zwemvijver Boekenberg. Dit is een ecologische zwemvijver, dus door planten gezuiverd en zonder chemicaliën. Echt de moeite, ik was danig onder de indruk van hoe schoon dat was, en ik kon amper geloven dat het ook nog eens gratis was.
De vijver bestaat uit een groot zwemgedeelte … let wel, dit is een ZWEMgedeelte, oh wee als je het waagt om op de houten rand te zitten, de redders fluiten je onmiddellijk terug. En er is ook een kleiner kinderbad, dat heeft trouwens geen groen water, maar wel een groene bodem.

Op drukke dagen (zoals ook vandaag), wordt het blokzwemmen ingezet. Er mogen immers maximum 150 mensen tegelijk in de zwemvijver, en eens die capaciteit bereikt is mag er nog maximum een kwartier gezwommen worden, waarna iedereen het zwembad moet verlaten, om zo toegang te geven aan anderen. Ook bij ons werd de maximum capaciteit bereikt, maar dat blokzwemmen is wel echt een goed systeem, 20 minuten nadat het blokzwemmen werd ingezet, waren er weer 70 plaatsen vrij.

Ik moet wel zeggen dat het water koud was om in te springen, maar eens we aan het zwemmen waren viel het weer mee, toch waren we altijd blij als we konden opdrogen en opwarmen op de ligweide.

We zijn niet meer op reis, maar op uitstap. Een ijsje van de ijskraam is terug gepermitteerd, op voorwaarde natuurlijk dat het past bij je zonnebril … ijsjes eten doen wij in stijl.

 

Misschien wat laat op het jaar, maar de Boekenberg vinden wij een ongelooflijke aanrader, hier komen we graag nog eens terug.
Maar hebben jullie eigenlijk nog tips voor toffe uitstappen in ons Belgenland? En graag ook tips voor bij kouder weer, want hoe ik ook hoop op een nazomer, ooit komt de winter eraan.

 

 

5 Comments

 1. Katrien 29 augustus, 2017 at 12:34 - Reply

  We zijn er zelf nog niet geweest maar be-Mine staat op ons to-do lijstje!

 2. Karin 29 augustus, 2017 at 19:06 - Reply

  Geweldig, het Boelaerpark was mijn speelterrein in mijn jeugd. Toen was er ook al het openluchtzwembad “oude stijl” in het Boekenbergpark. Ook veel geweest in de zomers. Maar in de nieuwe ecologische zwemvijver zijn we nog niet geweest.

  Als jullie graag wandelen is misschien de fotozoektocht van de wandelknooppunten een aanrader. Al een paar jaar wordt dit georganiseerd met 4 en dit jaar 5 fotozoektochten in elke provincie. Zo zijn we vorig weekend naar het Provinciedomein Het Vinne in Zoutleeuw geweest. Je hebt 2 maanden de tijd om een wandeling te doen en dan krijg je weer een nieuwe uitdaging.
  https://www.wandelknooppunt.be/fotozoektocht /

  • Annelyse 29 augustus, 2017 at 21:03

   Dat is een kei goed idee

 3. Kat 30 augustus, 2017 at 17:40 - Reply

  Het militair museum in Brussel is een echte aanrader (en gratis).

 4. Pitte 6 september, 2017 at 06:04 - Reply

  Je zal lachen maar zelf zou ik graag nog eens naar Bokrijk gaan (I know…). Hoedanook mischien handig om oude technieken en zo terug aan te leren. Maar mischien gewoon nostalgie van mijn kant. Het is intussen al (minstens) 35 jaar geleden…

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.