Na 14 maand in het buitenland, besloten we dat het dringend tijd is om ons eigen land eens wat beter te leren kennen.

Vandaag was het met zijn 27°C perfect zwemweer … en daarvoor waren we op de ideale plaats.

 

Met het openbaar vervoer trokken we richting Antwerpen, en we stapten van de tram aan het “Te Boelaerpark”, waar we onze lunch aten in een park met een hele leuke speeltuin en met picknickbanken, altijd een meerwaarde zo’n picknickbanken.

 

Daarna wandelden we verder naar de zwemvijver Boekenberg. Dit is een ecologische zwemvijver, dus door planten gezuiverd en zonder chemicaliën. Echt de moeite, ik was danig onder de indruk van hoe schoon dat was, en ik kon amper geloven dat het ook nog eens gratis was.
De vijver bestaat uit een groot zwemgedeelte … let wel, dit is een ZWEMgedeelte, oh wee als je het waagt om op de houten rand te zitten, de redders fluiten je onmiddellijk terug. En er is ook een kleiner kinderbad, dat heeft trouwens geen groen water, maar wel een groene bodem.

Op drukke dagen (zoals ook vandaag), wordt het blokzwemmen ingezet. Er mogen immers maximum 150 mensen tegelijk in de zwemvijver, en eens die capaciteit bereikt is mag er nog maximum een kwartier gezwommen worden, waarna iedereen het zwembad moet verlaten, om zo toegang te geven aan anderen. Ook bij ons werd de maximum capaciteit bereikt, maar dat blokzwemmen is wel echt een goed systeem, 20 minuten nadat het blokzwemmen werd ingezet, waren er weer 70 plaatsen vrij.

Ik moet wel zeggen dat het water koud was om in te springen, maar eens we aan het zwemmen waren viel het weer mee, toch waren we altijd blij als we konden opdrogen en opwarmen op de ligweide.

We zijn niet meer op reis, maar op uitstap. Een ijsje van de ijskraam is terug gepermitteerd, op voorwaarde natuurlijk dat het past bij je zonnebril … ijsjes eten doen wij in stijl.

 

Misschien wat laat op het jaar, maar de Boekenberg vinden wij een ongelooflijke aanrader, hier komen we graag nog eens terug.
Maar hebben jullie eigenlijk nog tips voor toffe uitstappen in ons Belgenland? En graag ook tips voor bij kouder weer, want hoe ik ook hoop op een nazomer, ooit komt de winter eraan.