Een tijd geleden kochten we turnpantoffels voor Liv, er was een korting van 50% waarop ze nog €3,5 kosten en we kregen er zelf nog een zwemzakje bij. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ons huis ligt vol met zwemzakjes die we krijgen bij sportkampen/winkels/school…. We krijgen ze aan een hoger tempo dan dat we ze verslijten. Wij bedankten dus vriendelijk voor het zwemzakje en zeiden dat we dat niet nodig hadden, waarop een enorm verbaasde verkoopster ons toch nog probeerde te overtuigen om het handige, mooie zakje toch aan te nemen. Wat we trouwens niet deden, want we waren voor onze reis al bezig met minimalisme, en op de reis is onze overtuiging dat we bewust en respectvol met onze grondstoffen moeten omgaan enkel toegenomen.

Maar gisteren stuurde Torfs me (ongevraagd trouwens, maar ongewenste nieuwsbrieven zijn een andere frustratie) bovenstaande reclame toe. Met als quote

We leven om te chillen, te werken, te ontdekken, te versieren, te pronken … of gewoon om te hebben.

Meent ge dat nu, Torfs? We leven om te hebben???? Ik leef om te lachen, te zorgen, te genieten, te beleven, te bewegen, lief te hebben en waarschijnlijk nog voor veel meer, maar zeker niet om te HEBBEN!!!

Beste Torfs, ik vrees dat ik mij absoluut niet in uw waarden kan vinden!!!