Bij de meeste recepten voor bananenbrood wordt een pak suiker toegevoegd, zoals ook mijn vorige, maar bij Iris vond ik dit recept waarbij geen extra suiker wordt toegevoegd.

Dit is ideaal om de dag te starten … niet al te hoog aan koolhydraten, geen beleg nodig en de vetten die je binnenkrijgt zijn gezonde vetten.

Jammer genoeg heeft dit brood het ontbijt niet gehaald, het is een 4-uurtje geworden. Deze keer heb ik alles samen gekletst in de blender, volgende keer ga ik toch de correcte volgorde eens volgen en ook de moeite doen om de eieren luchtig te kloppen … ik veronderstel dat de consistentie dan iets meer broodachtig wordt en iets minder boddingachtig.

Lekker zal het sowieso wel blijvenbananenbrood

 

Bananenbrood

  • 3 rijpe bananen
  • 50 gram ontpitte dadels (eventueel met rozijnen of cranberry’s)
  • 3 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram havermout
  • 1 ½ theelepel bakpoeder 
  • 1 handje ongebrande noten (walnoten, amandelen, pecanoten, hazelnoten, ….) 
  1. Oven voorverwarmen op 180°C
  2. Verpulver de havermout in je keukenmachine tot meel en doe terug in het potje
  3. Meng de bananen met de dadels in je keukenmachine (of met staafmixer) tot een glad beslag.
  4. Klop in een andere kom de eieren luchtig op en voeg wat zout toe.
  5. Meng dit eimengsel met de bananenpuree. 
  6. Voeg hierna het amandel-, havermoutmeel en bakpoeder toe aan het beslag en roer het goed door. 
  7. Roer tot slot de ongebrande noten erdoor.
  8. Giet het mengsel in de cakevorm en zet in de oven. Bak je bananenbrood in 45-50 minuten af, als de bovenkant van de cake te donker wordt, dek dit dan af met bakpapier.
  9. Check of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog als je hem eruit haalt, dan is je brood klaar.
  10. Laat de cake afkoelen op een rooster