Bananenbrood

2018-10-07T12:11:46+00:00 augustus 10th, 2009|Categories: Lifestyle|Tags: , , , , |2 Comments

Ik moest iets gezonder maken, zei Bjeurn.
Dus ik dacht me aan brood te wagen … maar niet zomaar ‘een brood’.
Deze keer werd het bananenbrood. Nen aanrader … super lekker. En volgende keer wordt het weer wat anders zekerst (misschien eens is iets gezond, want het bananenbrood … ’t is feitelijk meer bananencake)

bananenbrood

Bananenbrood
  • 500 g rijpe bananen (ongeveer 3 bananen)
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 125 g suiker
  • 125 g zachte boter
  • 1 eetlepel bicarbonaat
  • 1 ei
  • rozijntjes
  • gehakte walnoten
Maak massa 1 Plet de bananen. Voeg de bicarbonaat   bij de bloem en meng het bij de banaan.
Maak massa 2: Meng de suiker met de boter. Voeg   het ei toe en meng eronder
Giet massa 2 bij massa 1 en meng alles goed
Doe er rozijntjes en stukjes walnoot bij
Stort in een bakvorm en bak gedurende 45 minuten à   1 uur in een oven van 180 graden.

Waarom je twee massa’s nodig hebt, dat weet ik niet. Dat moet je aan Piet vragen.

2 Comments

  1. […] Dit recept heb ik hier gepikt. Ik moet bekennen dat ik het nog niet heb uitgeprobeerd, maar Annelyse maakt altijd […]

  2. […] de meeste recepten voor bananenbrood wordt een pak suiker toegevoegd, zoals ook mijn vorige, maar bij Iris vond ik dit recept waarbij geen extra suiker wordt […]

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.