Op aanraden van Saskaya probeerde ik de ballekes met kriekskes

…iets wat ik eigenlijk nog nooit gemaakt had.

… en wat mijn 4 kinderen (maar zeer tijdelijk … oef) natuurlijk wel smaakte (vooral de ballekes natuurlijk)

ballekes in kriekskes

Ballekes met kriekskes

  • Gehaktballekes
  • purée (uit een zakje – vers) of brood
  • kriekjes in een pot
  • vanillepuddingpoeder (of maiszetmeel, is even goed)
  1. Neem wat sap van de kriekjes apart en los hierin vanillepuddingpoeder/maiszetmeel in op (om de saus te binden en minder zuur te maken, doe dit wel in koude saus, niet zoals mij in de warme brei, want dan krijg je klonters) – dit kan ook in een kleine hoeveelheid koud water die je erna bijvoegt.
  2. zet kriekjes en sap in een pot op het vuur en warm op
  3. Bak de gehaktballekes
  4. Maak de purée klaar in de microgolfoven (zoals op het zakje staat)