Bjeurn zijn schort

De BBQschort (een naam om een keukenschort bij het manvolk aan te prijzen)… die was voor onze venten.

Stofkeuze was volledig door Bjeurn gedaan, en heb ik me dik beklaagd. Ik snapte waarom we onze rok niet in ruiten mochten maken.
Stof zit dus altijd vol met interne trek en het is echt onmogelijk om de stof perfect symmetrisch te krijgen als je niet ongelooflijk veel speldjes steekt … en, dan nog.

Ik wist ook niet dat er een goede (rechtse) kant en slechte (averechtse) kant is aan deze stof. Voor mij zagen achterkant en voorkant er hetzelfde  uit … niet dus … er is een regel … de schuingeweven draad moet onderaan lopen naar je hart (als je in de schort zit; van onder naar boven, van rechts naar links dus … als je begrijpt wat ik bedoel)

Zoals je wel kan raden heb ik de voorzak mogen lostornen omdat ik hem op de averechtse kant genaaid had.

Maar ondertussen ben ik wel super content dat ik met naailes begonnen ben. Aangezien mijn sociaal leven -in tijden van jonge kinders en verbouwing- niet veel voorstelt, geeft dat me de kans om tenminste mijn zus (en die moet ik koesteren nu het nog kan, want zij heeft grote plannen) een één vriendin (die ondertussen nog een veel betere vriendin geworden is) nog regelmatig te zien. En nog wat vriendinnekes bij te maken … want wij gaan voor de volle 10 jaar!!!

Maar soit … nu heb ik eindelijk ook eens iets voor Bjeurn gemaakt … iedereen content!!!

En nu heb ik nog altijd mijn naailesrok niet geblogd …