kletskoppen

“Bak je klassiekers” stond er in de weekend krant van ’t Nieuwsblad. Ik had nog nooit gehoord van kletskoppen, maar neem dan maar aan dat ’t inderdaad ne klassieker is. (soms vraag ik me af waarom ne mens nog een kookboek koopt, tegenwoordig smijten ze overal met de recepten naar onze kop en anders vind je ’t wel op ’t internet)

Dit bakken deed ik dan weer -zoals bijna elk weekend- met Liv … die vindt koekjes bakken geweldig omdat ze weet dat ze dan de potten mag likken … die kleine snoeper!!

Zoet, lekker en misschien zelfs wat Jules De Strooper-achtig. Enige nadeel is dat je best wel lang bezig bent met alle koekjes af te bakken.

  • 75g boter
  • 125g bloem
  • 275g kristalsuiker
  • 4g zout
  • 50ml water
  • 5g kaneelpoeder
  • 75g amandelschilfers
  1. Breng boter op kamertemperatuur en roer tot ze de consistentie heeft van mayonaise
  2. Zeef de bloem
  3. Voeg al de ingrediënten bij de boter en roer om tot alles goed vermengd is
  4. Verwarm de oven voor op 180°
  5. Bekleed de bakplaat met bakpapier
  6. Schep met een koffielepel hoopjes beslag van 10g op de bakplaat. Voorzie genoeg plaats want de koekjes drijven zeer ver uit.
  7. Bak 8 à 10min in de voorverwarmde oven
  8. Haal de koekjes uit de oven en laat ze uitharden vooraleer van de bakplaat te doen (indien je geen bakpapier hebt is zilverpapier te verkiezen boven invetten met boter)
  9. laat koekjes afkoelen op keukenpapier om overtollige vet op te vangen
  10. Bewaar in een gesloten doos