Rok met zakken

“Kijk, mama heeft een rok met zakken” … had ik dat maar niet gezegd tegen Liv … Stante pede volgde een groot drama omdat Liv ook zakken wou en dat ik ook maar zakken in haar rokje moest maken. -Dit geheel terzijde-

Het belangrijkste is echter … dat ik eindelijk een rok met zakken heb.
Zeer handig, die dingen… zeker als je belangrijke telefoons verwacht en je gsm altijd op ‘zak’ wil hebben.
En ondertussen kan ik op mijn lijstje ook al mijn tweede 10in11 puntje doorhalen.

Het patroon van deze rok kwam uit een knipmode*, dit was eigenlijk een rechte rok die ik een beetje (maar nog een beetje te weinig) uitgeschuind heb.
Volgende keer maak ik de zakken nog wat dieper en dan is het patroon echt perfect.
Er zullen zeker nog dergelijke rokken volgen (ik maak er geen meer zonder zakken, ik erger me steeds als ik zo’n zakloos exemplaar aanheb)

Kwa afwerking is deze ook een niveau hoger dan de rokken die ik voordien al maakte. En dat heb ik ook te danken aan de naailes, maar daarover binnenkort meer … als ik u mijn naailesrok presenteer.

Rok met zakken

Onderstaande foto heb ik zelf getrokken met zelfontspanner. Niet evident … de schommel met Vic duwen, Liv helpen met bellenblazen en jezelf fotograferen (en Liv nog eens wegduwen want zij wou natuurlijk mee op de foto, maar ze mocht niet van mij wegens bad hair day).
Alleszins, mijn hoofd stond dus maar half op de foto, dus heb ik hem maar helemaal weggesneden … niet dat u zich er vragen zou bijstellen want in blogland zijn hoofdloze foto’s niet abnormaal … mijn schoon leren frakske, daar wou ik echter wel mee pronken.

Rok met zakken

*Rechte rok nr 12 uit knipmode september 2009