Ongelooflijk hoe de tijd vliegt. Deze appel yoghurttaart staat al bijna 10 jaar op de blog en verdient een update. Dit is de succestaart van mijn schoonmoeder en ondertussen ook van mij. Gemakkelijk om te maken, gezond (woorden van mijn schoonmama, niet van mij) en altijd nen topper.

Liv vraagt regelmatig aan de mamie om hem te bakken voor haar verjaardag, zoals hierboven toen ze 10 werd. En ik grijp regelmatig terug naar dit recept (zoals vandaag) als ik taart moet maken en als het snel en stressloos moet gaan.

 

Appel Yoghurttaart 
De hoeveelheden zijn voldoende om een ronde vorm tot diameter 32cm te vullen, als je een in een grote ovenplaat wil bakken (zoals mijn schoonmama altijd doet) dan verdubbel je de hoeveelheden
 
  • 300g zelfrijzende bloem
  • 1 koffielepel bakpoeder 
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 2 kopjes (200g) fijne suiker
  • 3 eieren
  • 1/3 kopje (50ml) olie
  • 0,25 l yoghurt (mager of vol, gaat beide)
  • 4 appels

 

  1. Schil 3 appels en snijdt in blokjes (laat 1 appel over voor straks)
  2. Meng de bloem met het bakpoeder, de vanillesuiker, suiker, eieren, olie, yoghurt tot een gladde massa.
  3. Voeg de blokjes appel toe en meng onder het beslag.
  4. Vet de bakvorm in en stort het beslag in de vorm.
  5. Versier de taart met het versneden vruchtvlees van de 4e appel.
  6. Bak de taart 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  7. Zet de oven uit en laat de taart nog 10 minuten staan

Appel Yoghurttaart