Je kan niet altijd een appel of een wortel snoepen, soms mag het net iets meer zijn … zoals deze amandelkoekjes.
En het toffe eraan is, dat ze niet enkel gezond zijn (relatief gezond, want aan noten kan je je ook dik eten) maar ook nog eens supereenvoudig te maken, hier maakte Liv ze.
Het recept bestaat uit 2 ingrediënten, amandelschilfers en eiwit. Wij bewaren tegenwoordig overschot aan eiwit in de diepvries, en vandaag kwam dit van pas.
Amandelkoekjes
- eiwit (niet stijfgeklopt)
- amandelschilfers
- optioneel: suiker / zoetstof (dit deden wij niet)
- Warm de oven voor op 150°C
- Meng de amandelschilfers met het eiwit (optioneel kan je er ook suiker of zoetstof tussen mengen)
- leg bakpapier op een ovenschotel of rooster
- Verdeel de amandelen in hoopjes op het bakpapier en druk ze plat
- 20 minuten in de oven afbakken
degene die nog steeds in de ban is van het minimalisme, bewaart tegenwoordig overschot aan eiwit in de diepvries ;-)
Een minimum wegsmijten?
In elk geval … mijn diepvries bestaat uit 3 laden onder de frigo en daar kom ik mee toe … dus is dat ook niet minimaal?
Ik heb ze ook al eens gepind, moet ze dringend eens maken, want ze zien er wel lekker uit!
Lekker, gezond en weer eens iets anders