Afstand 45km – Hoogtemeters 77 – Bestemming Triigi (eiland Saaremaa horende bij Estland) – Overnachting RMK forest hut

We trapten onze 12 000e kilometer. Tijd vliegt als je je amuseert en afstand blijkbaar ook.

Vic is de man van de kaart … helemaal klaargestoomd om terug in te pikken bij de welpen (scouts), ondertussen is hij expert vuur maken en kaartlezen.

Heel even was het goed weer en we profiteerden ervan om een ijsje te kopen. Het is heel opvallend aan de Baltische landen dat ze diepvriezers hebben vol enkel verpakte ijsjes. Family packs daar doen ze hier blijkbaar niet zo aan, maar ondanls het klimaat blijken ze hier wel van ijsjes te houden.

Nog iets opvallend is trouwens dat je hier bier in flessen van 2l kan kopen. Ik weet niet of het mede daardoor is dat er aan elke winkel wel enkele dronken mannen (en in mindere mate vrouwen) rondhangen.

  


     

We slapen weer in een RMK forest hut … en dit is onze tuin. Ongelooflijk in wat voor mooie setting de RMK kampsites altijd liggen. Het enige dat voor geluidsoverlast zorgt zijn de overvliegende zwanen.

    

We hadden wel weer geluk want nadat we onze intrede hadden genomen kwam er een ander koppel aan dat hier wou overnachten (maar ze waren met de auto en konden dus gemakkelijk elders heen). 

De forest hut kwam vanavond trouwens goed van pas … want het regent en wij kunnen nu gezellig binnen zitten aan de haard.

    

Morgenvroeg nemen we de ferry naar Hiiumaa. Waar Saaremaa het grootste en meest toeristische eiland is, is Hiiumaa het eiland voor de natuurliefhebber. Grappig want wij vonden Saaremaa allesbehalve toeristisch en al zeer zeer rustig en we hebben nog nergens zoveel wild gezien … vandaag zagen we trouwens een marter. Ik ben alvast benieuwd of ik op Hiiumaa mijn eerste eland kan spotten.