Afstand 53km – Hoogtemeters 42 – Bestemming Haapsalu (Estland) – Overnachting Ritta Holiday Home

Koud en miezerregen … zo was het weer toen we ’s morgens vertrokken. Dit weer en het feit dat de voorspellingen niet direct beterschap gaven (van 11°C tot 15°C de volgende dagen) maakten mijn goesting er niet direct groter op.

Het plan was om met de ferry van het eiland Saaremaa naar het eiland Hiiuma te gaan en daar 2 dagen door te brengen. Maar vermits ik het niet meer zag zitten om in de koude en de regen te wildkamperen gingen we voor plan B. Een dag shortcutten en in de plaats daarvan 2 nachten in een huisje op het vasteland van Estland doorbrengen. Een welverdiende rustdag in een warm huis … zalig.

We fietsten Hiiumaa zeer snel door om op tijd de ferry naar het vasteland te kunnen nemen. Geen elanden dus … enkel een ree. Maar we haalden het, de kinderen konden zelfs nog een boek lezen in de wachtrij aan de ferry. Dat is in elk geval iets wat we al gekweekt hebben op deze reis … leesplezier bij iedereen. Bij Vic is het nog wel een opdracht … maar zoals jullie zien, hij doet het toch maar.

   

En uiteindelijk kwamen we aan in Haapsalu waar we verblijven in een typisch houten huisje met houtstoof en houtoven. Waar we het zo warm stookten dat we er zelf mottig van werden en waar we pizza’s bakten in de houtoven. De eigenares was verbaasd dat we deze niet buiten op de BBQ gingen klaarmaken, maar daar hadden wij nu eens echt geen goesting in.

Vermits het wasmachine niet bleek te werken (het is al de tweede keer dat we dit voor hebben … dat een wasmaschine defect blijkt als we het willen gebruiken … en we achterblijven met vuile natte was) waren we om middernacht nog handwas aan het doen in de badkuip. Helemaal back to basics dus.

Een dak boven ons hoofd … dat kan echt wel echt heel veel deugd doen!!!