Afstand 17km – Hoogtemeters 73 – Bestemming Kopenhagen (Denemarken) – Overnachting camping Bellahoj

LEUK

    

    

    

 • Toffe gesprekken met de andere kampeerders aan onze shelter. Een Russisch koppel dat liftend op reis is en enkel aan couchsurfing en shelters doet, en Jesus, afkomstig uit Guatemala maar wonend in Kopenhagen, die regelmatig aan de shelter slaapt om tot rust te komen en te vogelspotten.
 • Fietsen door het hertenkamp van Jægersborg waar we wel honderden herten zagen.
 • Vic die het eerste boek van Percy Jackson uitlas en Liv die in Hasse Simonsdochter aan het lezen is.
 • Een super lekkere koffiekoek (het is zondag voor iets)
 • Het dutje dat Bjeurn en ik in de tent deden terwijl het buiten aan het regenen was en de kinderen ergens in stilte in hun boek aan het lezen waren.
 • Het betere bier dat hier te verkrijgen is.

MINDER LEUK

 • Een dag vol regenbuien en onweer, miserie en natuurlijk ook terwijl we aan het fietsen waren.
 • Inkopen doen en denken dat de prijzen nog wel meevallen, tot we beseffen dat we in Denemarken zitten en dat we voor de Deense kroon om te rekenen niet meer door 10 moeten delen, maar door 7,5. Blijkbaar kozen we ook de verkeerde winkel, het is bij de netto dat we moeten zijn, en niet bij de Irma.
 • Een camping in een geweldige setting (aan een fort tussen de kanonnen) die ons weigerde omdat ze volzet was. Ik zeg altijd dat ik zelfs niet wil blijven in een camping die trekkers weigert, en zeker in de regen. Maar eigenlijk was ik liever daar gebleven dan in de camping waar we daarna belandden.
 • Onze camping, die een soort pop-up camping blijkt te zijn, maar dan het ongezellige soort, de huurchalets en receptie waren in werfcontainers, er was een douchecontainer (die nog het meest fancy was van de hele camping) en een tent waar je overdekt kan eten en zitten (heel handig met zo’n weer, dat moet gezegd). De toiletten en keuken zijn wel in een gebouw, maar die zijn zelfs naar onze normen (niet zo hoog meer) oud en vuil. De campinggasten bestaan uit een groot deel mensen die in Kopenhagen werken; blikjesrapers en riksjachauffeurs. Grappig detail, de bareel aan de receptie is manueel, altijd als er een auto binnen of buiten moet rijden, dan moet de persoon aan de receptie de bareel gaan opheffen. Maar misschien zegt de campingmaskotte (zie foto boven) meer dan mijn woorden. In elk geval … we waren van plan om 3 nachten te blijven, maar we besloten er 2 van te maken.

  Al bij al toch nog een geslaagde dag … die camping went trouwens verbazend snel.