2015-09-30 22.07.50

Internet shoppen is gemakkelijk en dikwijls bespaart het je veel geld, maar er is wel 1 ding dat je moet weten.
De prijs die verschijnt kan wel eens hoger zijn als je de voorbije tijd ook al hebt gezocht op deze site.

Zo wilden wij een weekendje Eurodisney boeken, en was onze verbazing groot toen mijn man €265 (of 25%) goedkoper af was dan ik, terwijl we op hetzelfde moment zochten met identiek dezelfde gegevens op dezelfde site.
Het verschil was dat ik enkele weken voordien ook al op de site had gezocht naar een arrangement, in de hoop een voordelig arrangement te vinden.
Wat ik niet wist, is dat dit eerder in mijn nadeel werkt.

Ik had zo’n verhalen al eerder gehoord, en het was me ook al opgevallen dat ik bij bijvoorbeeld een aankoop van een gsm, dezelfde gsm nooit meer opnieuw aan dezelfde voordelige prijs terugvind als de eerste keer dat ik zoek.

Nu heb ik het bewijs dus dat de verhalen en de vermoedens kloppen.

Conclusie
Bij een internetaankoop is het verstandig om te kopen vanaf een andere computer, dan degene waar je de voordeligste prijs mee hebt uitgezocht.