Random Snippets #23

2018-06-10T14:09:40+00:00juni 10th, 2018|Categories: Lifestyle, Travel|Tags: , , |8 Comments
 • Ik heb Netflix lang afgehouden, maar tegenwoordig kijken de kinderen graag eens naar een film op een weekendavond. Vermits het aanbod films op Telenet is zeer beperkt en duur is redeneerden we dat het voordeliger was om met 3 andere gezinnen een Netflixabonnement te delen. Ondertussen blijkt waar ik al voor vreesde, dat ik een enorme bingewatcher ben, zo passeerden de volledige series van Girlboss (niet bijzonder), The End of The f***ing world (een kei goed verhaal destructieve getroubleerde jongeren) en You Me Her (ongeloofwaardig verhaal over een polyamoureus trio), ook op vrt.nu is er héél wat te zien, zo was er “Big Little Lies” (aanrader, maar jammer genoeg niet meer te bekijken) en ben ik nu enorm verknocht aan “The Handmaid’s Tale” (een distopisch verhaal over draagmoederslavernij in een onvruchtbare toekomst)
  Je zou je afvragen waarom we nog kabeltv betalen, ik zou dat eens moeten vragen aan mijn huisgenoten, in tussentijd ben ik blij dat ik ook Grey’s Anatomy nog kan volgen.
 • Na lang twijfelen heb ik me dan toch ingeschreven voor de marathon van Eindhoven. Ik heb lang getwijfeld, want ik zou graag mijn record eens wat scherper zetten en ik vrees dat het er tegen dan echt niet zal in zitten. Ik kreeg veel de opmerking “Awel dan loop je nu gewoon die marathon en geniet daarvan en dan loop je erna nog wel eens dat record”. Ik vond die opmerking niet helemaal terecht want een marathon loop je niet zomaar eens tussendoor om te genieten, dat doe je met een 10km loop, maar een marathon lopen is mentaal toch wel zwaar en 2 marathons op een jaar vind ik feitelijk te veel. Ik had er bij het inschrijven trouwens ook geen rekening mee gehouden dat het trainingsschema start in juli en volop bezig is in augustus en dat ik eigenlijk niet graag loop als het warm is. Maar enfin … we zullen zien, ik ga de marathon van Eindhoven lopen om te genieten … en ik begin er alvast aan met een beginnende scheenbeenvliesontsteking en een gigantische loopdip omwille van het warme weer
 • 2 babies zijn afgelopen maand geboren bij mijn zus en broer, waarvan ééntje mijn metekind. Ik heb echter nog geen van beide babies al kunnen vasthouden omdat ik al bijna een maand verkouden ben en schrik heb om hen aan te steken.
 •  We hebben een héél tof oudscoutsweekend achter de rug, op een super locatie (ter Berg in Merelbeke) en met activiteit “raften op de leien van Gent”. Ik moet er waarschijnlijk niet bijvertellen dat dat raften niet héél spectaculair was, feitelijk kwam het er gewoon op neer dat we in 2 rubberbootjes rondvaarden in de Gentse binnenstad. Zoiets moet je boeiend maken, dachten mijn medematrozen waarschijnlijk. Het begon met 10 punten voor elke toeristenboot waar we tegen konden botsen en het eindigde met iemand die het ventiel had gevonden om de lucht uit het bootje te laten ontsnappen. Ik was echt content dat onze tocht geen 5 minuten langer duurde.
 • De dag dat ik dit typ is het vaderdag, een dag om te koesteren, niets is immers zo schattig als kinderen die staan te popelen om ontbijt op bed te brengen en om hun kado te kunnen afgeven. Voor moeder- en vaderdag bestellen we trouwens altijd ook een dag zonder ruzie, een moeilijke opdracht voor kinderen die niet anders doen dan elkaar in de haren vliegen, elke dag geef ik ze wel een contactverbod waar ze zich dat weer niet aan houden. Het zou zoveel gemakkelijker zijn als ze elkaar zouden negeren in plaats van elkaar af te motten. Maar enfin … vandaag klikt het wonderwel tussen mijn kinderen. Koesteren dat unicum !!!
 • Vic heeft ontdekt dat als je zingt of praat vlak voor de ventilator, dat je dan een grappig stemmeke krijgt … dit was dan ook zijn voormiddagactiviteit.
 • Op het moment dat ik dit typ houdt de man met zijn brouwersploeg een café voor ons huis, waar ze hun minnaresbier schenken … ik verwacht me aan een leuke namiddag.

Snippets zijn korte stukjes, snippers.
De Random Snippets zijn een verzameling van nutteloze weetjes en gedachtekronkels die ik nog even levend wil houden voordat ze samen met de rest verzinken in de vergeetput der vergankelijkheid.

8 Comments

 1. Pieke 10 juni, 2018 at 19:53 - Reply

  Rottige eigenschap van mij, maar ik vind het toch altijd wel geruststellend om te lezen dat andere kinderen elkaar ook zo dwars kunnen zitten…

  • Annelyse 10 juni, 2018 at 22:24

   Oh ja … hier is het constant prijs. Ik begrijp die opluchting langs jou kant wel. Maar ons Liv zou zeggen “Het is niet omdat het bij jou ook slecht is, dat ik me beter voel” (ik vind dat echt een hilarische opmerking ?)

 2. liese 10 juni, 2018 at 19:57 - Reply

  ik vond net hetzelfde over “you me her”. Nu durf ik wel eens een “chickflick” opzetten en dat bekijken in drie dagen. Gelijkt ook een beetje op een serie op die manier. :)

  • Annelyse 10 juni, 2018 at 22:22

   Diene man van You Me Her lijkt ecjt super hard op een collega van mij. Ik stuurde hel een screenshot door en hij vond het zelf ook ?

 3. Anneke 11 juni, 2018 at 12:05 - Reply

  Netflix is het leven, jong. Echt. :D
  Tja, ge hebt 2 soorten lopers: die die constant hun tijd willen verbeteren en die die gewoon al content zijn met het lopen voor het lopen. Ik behoor tot die tweede groep ;) Ik begrijp al die heisa rond die tijden ook niet zo goed (no offence ;) ), alsof iemand die een marathon op 5 uren uitloopt een minder goede loper is dan iemand die hem binnen de 4 uren uitloopt… Ik heb misschien zelfs nog meer respect voor degenen die er zo lang over doen zelfs. Die zien zoveel langer af :D

  • Annelyse 11 juni, 2018 at 22:46

   Ik ben ervan overtuigd dat een marathon zwaarder is als je er langer over loopt. Dat zeg ik ook altijd tegen een kameraad die er dik minder dan 3u over doet ;-). En ik heb altijd respect voor lopers, zelf als hou je het bij 5km. Maaaaaaar … voor mezelf wil ik steeds weer die tijd scherper zetten.

 4. MJ_meetje 11 juni, 2018 at 15:10 - Reply

  Hihi, ik moet even lachen met “vandaag klikt het wonderwel tussen mijn kinderen”. Ge had geen hout vast toen ge dat schreef ?
  Maar ik voel aan al mijn tenen dat ons dit ook te wachten staat de komende jaren.

  En de volgende keer is Isolde helemaal van u. Dan kan ik ook eens eten. ?

 5. Goofball 22 juni, 2018 at 11:13 - Reply

  ‘k vind Netflix fantastisch en het is het laatste jaar ook helemaal ingeburgerd in ons gezin (de kinderen doen nogal self-service op de ipads die hier altijd wel ergens liggen). Zelf heb ik vooral House of Cards en Designated Survivor helemaal gebingewatched. De andere series vond ik tot nu toe minder verslavend.

  Maar ik vind het enkel een aanvulling op de gewone tv. Een netflix kan geen actualiteitsprogramma’s brengen, een talkshow zoals Vive le Vélo, sommige lokale series (lang leve Thuis….ik kijk elke dag moet ik toegeven!!) enz. VRT en VTM enz geven wel steeds meer of alle content tegenwoordig op hun online platformen vrij, dus je kan wel de vraag stellen of je nog een kabelabonnement moet hebben als je gewoon goeie internet hebt.

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.