Random Snippets #14

2017-10-24T22:38:35+00:00december 12th, 2015|Categories: Uncategorized|Tags: , , , , |12 Comments
 • Ons trainingsprogramma voor de marathon van Wenen is deze week begonnen. Dit was ook echter een week dat ik me nogal moe voelde. Ik besloot de eerste week van mijn marathonvoorbereiding een rustweek te houden. Moet kunnen, vooral omdat ik vorige week 56 km liep.
 • Morgen skipt Liv een scoutsvergadering en lopen we samen haar eerste 5km wedstrijd op de eindejaarsjogging in Kampenhout. Ik ben eens benieuwd hoe het haar zal bevallen … voor mij zal het in elk geval een perfecte afsluiter van mijn rustweek zijn.
 • Ik was gecharmeerd door de lichtjeswandeling die de school organiseerde, de weg was helemaal verlicht en versierd, waaronder deze sneeuwman gemaakt uit bekertjes.
  Zelfs in de regen was het een aanrader

Lichtjeswandeling ... ondanks de regen een succes ... de juffen en directrice hebben goed hun best gedaan, kijk maar naar deze sneeuwman gemaakt uit plastic bekertjes #kerstmarkt #deregenboog #lichtjes

 • We bakten koekjes, met een pakje kant en klaar mix dat al een hele tijd in mijn rek staat. Ook dat is minimalisme, die voorraden eens opgebruiken.
  Ik bakte voor Philippe en Lieve, het beenhouwerskoppel dat me overlaatst zo goed geholpen had.
  Vic haalde echter de hartjes eruit om aan zijn juf en zijn liefje te geven … waar is de tijd dat ik de vrouw in zijn leven was?
 • Deze waren voor Philippe en Lieve, het slagerskoppel dat zo lief was me binnen te nemen en te helpen toen ik met platte band in de regen stond. #vilvoorde #farwest #bedankt #koekjes #speculaaskoekjes #aveveDat ik mijn heldenstatus aan het verliezen ben bij de kinders.
  Toen ik Vic instopte en al grappend zei “Ooooh Vic, ik hou zo veel van je dat ik er bijna van doodga” zei hij *nuchter*: “Mama, overdrijf nu eens niet zo”
  En Liv zei overlaatst tegen mij “Mama, hoe loopt gij der nu bij, kei belachelijk” (ok, ik liep er wel wat onnozel bij, maar enkel zij kon me zien … thuis mag je toch wat belachelijk zijn, niet?)
 • Na het bezoek van de Sint heb ik Liv toch maar de ware toedracht verteld. Geen grote teleurstelling en ook geen héél erg grote verrassing. Laat ons zeggen dat de verwarring die er al in haar hoofdje heerste, nu weg is.
  En ineens werd ook de link met de paasklokken gelegd … weer wat minder naïef.
  Nu hopen dat ze haar verworven inzichten niet deelt met de jongere broer.
 • Ik zou Liv en Vic graag al beginselen Engels leren, maar de boeken met CD’s die ik uit de bib haalde vind ik niet zo super.
  Toch wil ik het nog niet opgeven. Als we in juli en augustus vertoeven in de UK en Ierland zou het leuk zijn als ze ook eens tegen iemand (anders dan wij) kunnen praten. Iemand tips om kinderen spelenderwijs Engels te leren?

Snippets zijn korte stukjes, snippers.
De Random Snippets zijn een verzameling van nutteloze weetjes en gedachtekronkels die ik nog even levend wil houden voordat ze samen met de rest verzinken in de vergeetput der vergankelijkheid

12 Comments

 1. gerhildemaakt 12 december, 2015 at 19:33 - Reply

  Dora? Maar daar zijn ze al wat te oud voor, zeker?
  Die sneeuwman is echt wel super!

  • Annelyse 13 december, 2015 at 11:14

   te oud ja … diene sneeuwman vinden ze wel tof. … praat diene ook Engels?

 2. liese 12 december, 2015 at 20:17 - Reply

  haha, ik dacht ook meteen aan “Dora”. Ze is trouwens ineens zoveel jaar ouder geworden en ziet er niet meer uit als een champignonske

  • Annelyse 13 december, 2015 at 11:14

   Dora, door voelen mijn kinderen zich al te groot voor ;-)
   dat is al belachelijk

 3. Villa Speelmama 12 december, 2015 at 21:06 - Reply

  Tof, die snippets! En ze zijn stuk voor stuk zo herkenbaar.
  Ik denk er soms ook aan om de kinderen Engels te leren maar het is er nog niet van gekomen om dat in praktijk te testen. Misschien gewoon een tv-programma voor hun leeftijd op de BBC of online laten volgen? Want Brits Engels is nog heel wat anders dan Amerikaans, hè…

  • Annelyse 13 december, 2015 at 11:13

   ik vind dat ineens zo drastisch, ik kan me niet inbeelden dat ze het leuk zouden vinden als ik ineens zeg … nu kijk je in ’t engels naar ’t tv.

 4. Marij 12 december, 2015 at 21:12 - Reply

  Onze kids worden sowieso al tweetalig opgevoed. Maar hier staan al onze films op in het Engels. Ze halen ook wel wat uit Dora. Maar denk dat uw mannen al te oud zijn daarvoor.

  • Annelyse 13 december, 2015 at 11:10

   Dora dat interesseert hen niet zoveel meer inderdaad. En ineens alle films in ’t Engels dat vind ik precies nogal drastisch. Het lijkt mij dat ze beter eerst een basis hebben en daarna kunnen ze nog altijd films in ’t engels kijken

 5. Lichtindeduisternis 13 december, 2015 at 08:17 - Reply

  Wij hebben hier ergens cd-roms liggen om met spelletjes wat Engels te leren, voor verschillende leeftijdsgroepen. Eentje voor 5-8 jaar en eentje voor 8-11 jaar, denk ik. Je mag die wel hebben (als ik ze vind…). Kunnen wij hier stilaan ook met minimalisme beginnen, want daar heb ik de laatste tijd een héél grote behoefte aan :-).

  • Annelyse 13 december, 2015 at 11:10

   dat zou ik wel héél leuk vinden, dus moest je ze vinden, dan mag je altijd een seintje geven.

 6. Doris 13 december, 2015 at 15:00 - Reply

  Ken je de website van Duolingo? Dat met www en com. Ik vind het een erg leuke site, waarbij je verschillende talen kunt leren, stap voor stapje. Ook kindjes alleen achter de PC kunnen er volgens mij mee overweg.

  • Annelyse 22 december, 2015 at 23:00

   we zijn er vandaag mee begonnen … op de smartphoneapp met ons gedrieën. Benieuwd of we het volhouden en ze het leuk blijven vinden

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.