• Ons trainingsprogramma voor de marathon van Wenen is deze week begonnen. Dit was ook echter een week dat ik me nogal moe voelde. Ik besloot de eerste week van mijn marathonvoorbereiding een rustweek te houden. Moet kunnen, vooral omdat ik vorige week 56 km liep.
 • Morgen skipt Liv een scoutsvergadering en lopen we samen haar eerste 5km wedstrijd op de eindejaarsjogging in Kampenhout. Ik ben eens benieuwd hoe het haar zal bevallen … voor mij zal het in elk geval een perfecte afsluiter van mijn rustweek zijn.
 • Ik was gecharmeerd door de lichtjeswandeling die de school organiseerde, de weg was helemaal verlicht en versierd, waaronder deze sneeuwman gemaakt uit bekertjes.
  Zelfs in de regen was het een aanrader

sneeuwman

 • We bakten koekjes, met een pakje kant en klaar mix dat al een hele tijd in mijn rek staat. Ook dat is minimalisme, die voorraden eens opgebruiken.
  Ik bakte voor Philippe en Lieve, het beenhouwerskoppel dat me overlaatst zo goed geholpen had.
  Vic haalde echter de hartjes eruit om aan zijn juf en zijn liefje te geven … waar is de tijd dat ik de vrouw in zijn leven was?

bedankkoekjes

 • Dat ik mijn heldenstatus aan het verliezen ben bij de kinders.
  Toen ik Vic instopte en al grappend zei “Ooooh Vic, ik hou zo veel van je dat ik er bijna van doodga” zei hij *nuchter*: “Mama, overdrijf nu eens niet zo”
  En Liv zei overlaatst tegen mij “Mama, hoe loopt gij der nu bij, kei belachelijk” (ok, ik liep er wel wat onnozel bij, maar enkel zij kon me zien … thuis mag je toch wat belachelijk zijn, niet?)
 • Na het bezoek van de Sint heb ik Liv toch maar de ware toedracht verteld. Geen grote teleurstelling en ook geen héél erg grote verrassing. Laat ons zeggen dat de verwarring die er al in haar hoofdje heerste, nu weg is.
  En ineens werd ook de link met de paasklokken gelegd … weer wat minder naïef.
  Nu hopen dat ze haar verworven inzichten niet deelt met de jongere broer.
 • Ik zou Liv en Vic graag al beginselen Engels leren, maar de boeken met CD’s die ik uit de bib haalde vind ik niet zo super.
  Toch wil ik het nog niet opgeven. Als we in juli en augustus vertoeven in de UK en Ierland zou het leuk zijn als ze ook eens tegen iemand (anders dan wij) kunnen praten. Iemand tips om kinderen spelenderwijs Engels te leren?

Snippets zijn korte stukjes, snippers.
De Random Snippets zijn een verzameling van nutteloze weetjes en gedachtekronkels die ik nog even levend wil houden voordat ze samen met de rest verzinken in de vergeetput der vergankelijkheid