Voorbije week was een culinaire topper, waarin ik enkele nieuwe adresjes leerde kennen die ik ook met jullie wil delen … verrassend, gezond en sfeervol zijn de trefwoorden.

Tan

Tan

Tan

Al googelend leerde ik Tan in Elsene kennen, ik was immers op zoek naar een restaurant waar je gezond kan eten (een noodzaak in tijden van marathondieet). Helaas merkte ik dat dat blijkbaar geen kenmerk is waarmee restaurants zich graag profileren.
Gelukkig kwam ik toch nog hier terecht. Tan is niet zomaar een restaurant, het is een volledig concept (rauw food, wereldkeuken, biologische teelt, veganisme, gluten- en lactosevrij)  dat zich verder zet in een grote winkel, traiteurdienst, kooklessen, ….
Je moet het restaurant trouwens al echt weten zijn, want het bevindt zich helemaal achterin de winkel (die open blijft zolang het restaurant open is, je kan dus achteraf de ingrediënten van je avondmaal daar ook kopen).
Hoewel wij niet extreem zijn in onze voeding hebben we hier echt van genoten. Veel groenten, heerlijke vis en verfijnde smaken. We misten enkel onze koffie (want dat wordt als toxisch beschouwd), maar onze thee zonder suiker smaakte perfect.
Wat ons betreft een aanrader, ook voor in de zomer, want het dakterras zag er ook gezellig uit. Dit was eens totaal iets anders (al was ik wel blij dat de kinderen er niet bij waren, want ik vermoed ten zeerste dat zij dit minder zouden appreciëren).

 

Revolver 57

Revolver57

Revolver57

Revolver57

Revolver57

Vilvoorde heeft me tot nu toe nog niet enorm weten bekoren … de kruitfabriek dat is een topper, maar verder kende ik er nog geen aanraders, tot ik Revolver 57 (dat onlangs opende) voorbij fietste.
Revolver 57 is een koffiebar en ontbijt- en brunch restaurant en helemaal mijn ding. Een ideaal plekje om een koffie te gaan drinken of te gaan brunchen, in gezelschap of alleen. Ik doe dat immers wel graag, zo eens alleen op trot. Dit is zo’n plekje waar je ook je laptop in het stopcontact mag pluggen om daar wat te werken. Maar dit is een plek waar ik even goed met vrienden, collega’s of mijn kinderen zou binnen wandelen.
Binnen is er beziens genoeg, weerhuisjes, revolvers en allemaal andere nostalgische voorwerpen.

 

Sister Bean

Sister Bean

Sister Bean is al een tijdje een hot spot voor koffie, ontbijt en lunch in Mechelen. Op een kindvrij weekend trokken Bjeurn en ik hier naartoe, in het weekend is er immers een brunchbuffet.
Hier was het tevens mogelijk om gezond te eten … eitjes, granola met yoghurt en fruit, quiche, vers brood en verrassende slatjes, …. met honger zijn we zeker niet buiten gegaan, en toch hebben we het wel gezond kunnen houden …. daar houden we van. Ik heb daar trouwens ook enkele ideetjes opgedaan om zelf ook eens thuis te proberen, en ik dronk mijn eerste chai (smaakt naar meer)
Ook op vlak van interieur zit het hier ook goed, smaakvol ingericht … maar als ik dan toch een kleine tip kan geven zou ik zeggen, reserveer op voorhand en vraag een plekje boven.

 

Ik zou zeggen … deze drie zaken, daar kom ik zeker terug … en misschien is dit ook zo. Maar eigenlijk ga ik steeds liever ergens naartoe waar ik nog nooit geweest ben.
Dus hebben jullie ze ook voor mij, aanraders in de ruime regio Mechelen-Vilvoorde?