Verveling is goed voor de creativiteit! … zeggen ze … wel bij ons is verveling enkel maar goed ter stimulatie van het ruziemaken. In dit gezin is er maar eentje die zich een dag nutteloos kan bezighouden, zonder verveeld te geraken, zich onrustig te voelen, of anderen te beginnen pesten, en dat ben ik.

Deze vakantie wordt bijgevolg gevuld met activiteiten die al lang op mijn lijstje met uitstapideeën staan, zoals vandaag een uitstap naar ’t struisvogelnest in Lier.

 

’t struisvogelnest is een kinderboerderij en is echt héél tof, niet om een dag mee te vullen, maar wel ideaal voor een korte uitstap of in combinatie met een wandeling. Ik zag op de site dat er verschillende wandelingen starten aan de boerderij, dus ik had al wat spijt dat ik mijn onderzoek pas na ons bezoek in plaats van ervoor gedaan had.

 

Het struisvogelnest heeft de typische dingen … koeien, bijen, kalkoenen, knuffelkonijnen, hangbuikzwijnen en een speeltuin. Maar alles is net iets charmanter, zoals de huisregels die in rijmvorm opgesteld zijn …. en er zijn natuurlijk ook de struisvogels, die net iets groter en angstaanjagender bleken dan we verwacht hadden.

Ik moet toegeven dat ik vooral hierheen wou gaan omdat ik gehoord had dat je hier pannenkoeken van struisvogeleieren kon eten, en die waren héél lekker.

 

Maar ik was ook onder de indruk van de setting, van de volksspelen en van de gigantische serre waar er ook een gezellig terras was en van het feit dat dat allemaal gratis te bezichtigen is. Een aanrader dus.

 

Vic ligt trouwens al de hele dag strike met volgende mop

Een man komt in een buurtcafé met een heel knap meisje bij zich en een struisvogel en bestelt een pintje en een cola. Als de ober de bestelling brengt geeft de man hem 50 euro en als de ober wil teruggeven zegt de man “laat maar zitten”. De ober, blij verrast gaat toch even achter de bar controleren of dit wel geen vals geld is maar nee, dat blijkt in orde. De week nadien verschijnt de man opnieuw met een heel knap meisje en zijn struisvogel en het scenario herhaalt zich: een pintje en een cola, hij betaalt met 50 euro en “laat maar zitten”. De ober barst van nieuwsgierigheid en vraagt aan de man:” Mijnheer, u hebt het groot lot gewonnen zeker?” “Neen, lacht deze, toch niet… Eigenlijk stempel ik maar ik haal hier en daar zolders leg en verkoop dat op rommelmarkten of de eindjes aan mekaar te knopen. Maar een maand geleden heb ik zo een paar koperen lampen gevonden op een zolder, ik ben die thuis aan ’t oppoetsen en…er komt daar een geest uit en die zegt”:” Jij mag van mij drie wensen doen”. Mijn eerste wens was mijn zakken altijd vol geld, mijn tweede wens was elke week en ander liefje maar dat laatste, dat snap ik niet goed, ik had eigenlijk ne struise vogel gevraagd …”