Pencil Stripe

2017-10-24T22:39:05+00:00oktober 26th, 2013|Categories: Uncategorized|Tags: , , , |8 Comments

pencil stripe uit homemade mini couture
Eén van de grootste nadelen van de herfst en winter is tochwel dat er terug meer broeken moeten gedragen worden. Ook deze herst merkte ik in de winkels dat Liv nog steeds niet past in de standaard kinderkleding en dat ze enkel kan gekleed worden in maatwerk.

De jacob was een optie, maar een nadeel aan die broek zijn de brede pijpen, die vallen ruim over de schoenen en bij regenweer zuigen deze broeken gegarandeerd water op. Wat niet aangenaam is natuurlijk.

Gelukkig heb ik nog naaiboeken op mijn schap staan waaruit ik nog nooit iets maakte.
Ik koos de ‘Pencil Stripe’ uit Homemade Mini Couture. Eigenlijk had ik eerst een andere broek uitgekozen, maar Liv wou niet want …. “Die gingen ZE niet mooi vinden hoor”
Het stofke kreeg ik er ook maar enkel door met de belofte dat dit een testbroek was en dat ze ZELF een mooi stofke mocht uitkiezen voor de goei versie.
Een paars fluwelen stofke ligt al te blinken (even dacht ik mijn veto te stellen, maar ach …. ik prijs me ook gelukkig dat Liv niet uitkiest wat ik draag … dus ik zal dat andersom ook maar respecteren)

De broek is voor mijn part zeer geslaagd, mijn patroonaanpassingen wel niet helemaal, dus er volgt nog een versie2.

Liv vond het ook wel ok, maar de broeken in de winkel zijn toch beter … die hebben immers een etiketje vanachter zodat ze weet wat de voor en de achterkant is.

8 Comments

 1. boomie 26 oktober, 2013 at 22:33 - Reply

  Mooi! Etiketje in naaien? Ik doe dat…

  • Annelyse 27 oktober, 2013 at 08:22

   Ik zou nog altijd niet weten waar ik leuke labels kan bestellen

 2. Riet 27 oktober, 2013 at 06:22 - Reply

  Oh een toffe ja! Naaigoesting teruggevonden?

  • Annelyse 27 oktober, 2013 at 08:22

   Ja … hopelijk blijft het duren

 3. Lien 27 oktober, 2013 at 21:55 - Reply

  ik heb een vraagjr. hier één dochter die geen poep heeft en enkel zeer skinny broeken kan dragen, en één dochter die een iets ronder model heeft, en niet alleen niet de broeken van haar zus kan afdragen, maar voor wie ik ook geen broeken vind in de winkel… Kan jij misschien ondertussen de merken / winkels waar ze broeken hebben met een breder model/taille? Merci!

  • Annelyse 3 november, 2013 at 21:38

   Awel, ik zou het niet weten, ik heb overlaatst in de hema een broek besteld, nen 140 terwijl het kind 122 cm is, en die broek ging niet toe. Daarmee dus dat ik maar blijf op maat maken (en kleedjes kopen ipv broeken)

 4. JJ 29 oktober, 2013 at 22:53 - Reply

  Knap!
  En wat is ze veranderd in haar gezicht!

  • Annelyse 3 november, 2013 at 21:39

   Awel, als ik de foto’s in de links bekeek viel me dat ook op. En ook van figuur. ik hoop dat ik niet lang meer broeken op maat moet maken

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.