pencil stripe uit homemade mini couture
Eén van de grootste nadelen van de herfst en winter is tochwel dat er terug meer broeken moeten gedragen worden. Ook deze herst merkte ik in de winkels dat Liv nog steeds niet past in de standaard kinderkleding en dat ze enkel kan gekleed worden in maatwerk.

De jacob was een optie, maar een nadeel aan die broek zijn de brede pijpen, die vallen ruim over de schoenen en bij regenweer zuigen deze broeken gegarandeerd water op. Wat niet aangenaam is natuurlijk.

Gelukkig heb ik nog naaiboeken op mijn schap staan waaruit ik nog nooit iets maakte.
Ik koos de ‘Pencil Stripe’ uit Homemade Mini Couture. Eigenlijk had ik eerst een andere broek uitgekozen, maar Liv wou niet want …. “Die gingen ZE niet mooi vinden hoor”
Het stofke kreeg ik er ook maar enkel door met de belofte dat dit een testbroek was en dat ze ZELF een mooi stofke mocht uitkiezen voor de goei versie.
Een paars fluwelen stofke ligt al te blinken (even dacht ik mijn veto te stellen, maar ach …. ik prijs me ook gelukkig dat Liv niet uitkiest wat ik draag … dus ik zal dat andersom ook maar respecteren)

De broek is voor mijn part zeer geslaagd, mijn patroonaanpassingen wel niet helemaal, dus er volgt nog een versie2.

Liv vond het ook wel ok, maar de broeken in de winkel zijn toch beter … die hebben immers een etiketje vanachter zodat ze weet wat de voor en de achterkant is.