Loonbaanbegeleiding

2018-03-15T10:41:48+00:00februari 20th, 2018|Categories: Lifestyle|Tags: |5 Comments

Vroeger droeg ik altijd schoenen met hoge hakken, om te gaan werken, bij het uitgaan, … kortom zo goed als altijd. Tot ik op een dag in de dierentuin een mama zag met platte schoenen zag en echt, ik had ze bijna van haar voeten had getrokken uit jaloezie omdat mijn voeten zo’n zeer deden.
Op dat moment besefte ik dat, hoeveel ik ook oefen, hoge hakken nooit comfortabel zullen zijn … en op dat moment ben ik afgestapt van de hoge hakken. Die beslissing was echt een opluchting, mijn voeten doen nooit meer zeer, ik ben in het bezit van enkele schone paren lage schoenen en zelfs in de winkel is het gemakkelijker omdat de keuze beperkter is.

En zo is het ook in onze job, waarom zou je focussen op je werkpunten en inzetten op aspecten die constant energie zuigen als je veel beter kan inzetten op de dingen waar je wel goed in bent en waarvan je oplaadt. Is het niet beter om je te trachten te situeren in een omgeving die bij je past?

Na het ineenstorten van mijn peiler startte ik aan loopbaanbegeleiding*. En hoewel ik nu nog maar 4u achter de rug heb, ben ik al super enthousiast. Een héél sterk punt aan de loopbaanbegeleiding is dat er gefocust wordt op de talenten en op de zaken waar je energie van krijgt. Dit laatste is niet altijd hetzelfde als de talenten, maar misschien wel belangrijker.

Bij de opdrachten was er ook een 360°C rondvraag naar mijn sterke punten en talenten bij vrienden, familie, kinderen, partner en collega’s (de mijne weten dus wel dat ik in dat loopbaantraject zit). Vic wist nog steeds niet waar ik goed voor was, maar ik was zeer dankbaar voor de mooie woorden van de anderen.

De kracht van de loopbaanbegeleiding is, denk ik, niet om met compleet nieuwe inzichten te komen, maar wel om jezelf in kaart te brengen en te benoemen wat je diep vanbinnen al wel weet … en van zodra je dat uitspreekt is het ‘echt’ en dan kom je ook tot een inzicht. In welke situatie je het beste functioneert bijvoorbeeld.

Enfin … ik zie het weer héél wat positiever, het zelfvertrouwen komt weer terug en ik heb het gevoel dat de mogelijkheiden open liggen.

Loopbaanbegeleiding … ik kan het aanraden!!!

 

* Elke 6 jaar in een loopbaan hebben we via de VDAB recht op 8u loopbaanbegeleiding, en dit voor de prijs van €80 … dit staat volledig los van je werkgever, dus deze hoeft dit niet te weten. Loopbaanbegeleiding dient niet enkel om je te positioneren in een nieuwe job, maar kan ook inzichten geven ter verbeteringen in je huidige werksituatie

** De eindconclusie van het loopbaanbegeleidingsverhaal lees je hier.


Ja, ik doe ook mee met 40 dagen bloggen, dit is blog 6/40.
Meer info hier en alle deelnemers vind je hier

5 Comments

 1. Marjolein 20 februari, 2018 at 22:50 - Reply

  Ik had onlangs een gesprek omtrent KOS (begeleidingstraject op het werk) en tijdens dat gesprek liet ze dit ook al eens vallen. Zelf werk ik nog maar een kleine twee jaar, maar het is zeker iets wat ik binnen een jaar of 5 zou willen volgen!

  Succes!

 2. Lobke 21 februari, 2018 at 11:09 - Reply

  Blij voor jou ivm dat zelfvertrouwen! Is zo belangrijk.

 3. gerhildemaakt 21 februari, 2018 at 22:43 - Reply

  Goede tip eigenlijk! Niet per se om van werk te veranderen (zo bekeek ik dat altijd), maar inderdaad om een beter zicht te krijgen op jezelf en je talenten. Dank voor het inzicht!

 4. Anne 22 februari, 2018 at 07:48 - Reply

  Ga ik ook doen. Ik wil een echte carrièreswitch! Denk ik toch. Ik deed mijn werk niet meer echt graag, en nadat Maggie onze vzw bij het grootvuil gezet heeft, is mijn ontslag de opportuniteit om te bekijken wat ik écht wil met die 18 jaar (of zo) voor mijn pensioen.

 5. Long time no see – Annelyse 7 oktober, 2018 at 22:16 - Reply

  […] misschien weet besefte ik eerder dit jaar dat ik niet wou verder gaan in mijn huidige job, ik deed loopbaanbegeleiding en kwam tot de conclusie dat het tijd was voor verandering. Midden september ben ik uiteindelijk […]

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.