Legoland Billund

2017-10-24T22:37:37+00:00augustus 20th, 2017|Categories: Uncategorized|Tags: , , |8 Comments

Als afsluiter van onze reis besloten we voor legoland in Denemarken te kiezen. Een goed idee zo bleek, de kinderen keken de laatste weken helemaal uit naar legoland in plaats van zich al te focussen op thuis.

Voor ons verblijf hebben we even moeten rondzoeken, het legohotel was boven ons budget, de airBNB’s lagen op 30km van het park, en uiteindelijk kozen we voor een gecombineerd pakket, 3 nachten kamperen op de Lego Holiday village camping en 2 dagen toegang tot het park.

We hadden liever een cottage of één van de huisjes gekozen, maar die waren jammer genoeg niet (meer?) beschikbaar in pakketformaat. 

Ik voelde me wel wat schuldig tegenover mijn mama die ons kwam ophalen, toen bleek dat het ook nog eens schijtweer zou zijn. Mijn mama had wel een tent mee die wel waterdicht was, maar ze verkoos, desondanks het weer, toch bij mij en de kinderen te slapen (Bjeurn kreeg het privilege van me-time im een droge tent). Mijn schuldgevoel bleek trouwens niet nodig, de dappere duo’s hebben ook een dappere mama/oma.

Ik was aangenaam verrast door de camping (en ik ben een moeilijke op dat vlak). Een mooi park, alles proper, een grote eetzaal met tv en pooltafel (waar Vic en zijn nieuwe vrienden 1 keer geld instaken, waarna ze alle gaten blokkeerden om te kunnen blijven spelen), een keuken, picknicktafels buiten en ook een gezellig plekje (we stonden wel toevallig op de foute plek die gezelliger bleek dan onze feitelijke plaats)

Het is ook tof dat je op de camping helemaal in het legothema blijft, en dat je op een korte wandelafstand van het park zit.

    

Ook voor legoland ben ik lovend. We spendeerden er 2 dagen, we vonden het park net te groot voor 1 dag maar misschien weer net te klein voor 2 dagen. Maar 2 dagen uitrekken gaf ons wel de kans om alles ontspannen te doen, alhoewel Vic de eerste dag niet uit zijn extase leek te geraken.

Een grappig detail is dat er aan de wachtrijen ook lego staat waar de kinderen mee kunnen spelen, maar veel plezier hebben we er niet aan gehad want er moest amper aangeschoven worden. Zelfs de tweede dag die een zaterdag was, was het wel drukker maar moesten we nooit lang aanschuiven, heerlijk. Vanaf half augustus gaan de Denen weer naar de school, misschien is dat de reden  … dat in combinatie met het slechte weer.

Legoland is geen gewoon attractiepark … je kijkt er je ogen uit, tof voor kinderen en nostalgische ouders.

De attracties zijn misschien iets minder eng en meer voor jongere kinderen (zoals de mijne nog) er was bijvoorbeeld geen ‘overkop’, toch heb ik (samen met mijn mama) veel gegild en heb ik mijn ogen veel dichtgeknepen (de foto’s gaven dat geheim prijs). De kinders zijn echter onbevreesd en wilden ofwel alleen in het karreke, oftewel naast de koeka (zo wordt mijn mama genoemd)

Ik vond het trouwens ook originele attracties, een boottocht met waterpistolen waar je anderen kan natspuiten maar ook zelf kan natgemaakt worden (voor deze pasten we, maar Vic die vanaf de kant boten bespoot werd wel enorm nat), een roetsbaan waar je ineens een verdiep naar benden valt, een robot waarbij je zelf je ride kan programmeren (de pilotenschool)

Mini-land bleek ook ferm, zie bijvoorbeeld eens Nyhavn uit Kopenhagen, misschien herken je het in ons verslag van de citytrip.

     

    

     

     

    

    

     


   

Tip, als je naar legoland gaat neem dan een legomannetje mee. Aan de kassa’s van de winkels staan ook popjes waarmee je onderdelen kan ruilen, zodat je naar huis gaat met een ander popje, wij vonden dat alvast tof.

Legoland was plezant …  maar nu wil Liv terug naar haar echte vrienden !!!

8 Comments

 1. Suzanne 20 augustus, 2017 at 21:11 - Reply

  Legoland is leuk! Inderdaad net te groot voor 1 dag, net te klein voor 2. Die boten waar je de toeschouwers nat kunt spuiten en vice versa zijn dan wel weer heel leuk met mooi weer (ja dat bestaat in Denemarken, althans vorig jaar wel)!
  Goede reis naar huis!

 2. Andrée en Didier Rombaut-Mangin 21 augustus, 2017 at 11:40 - Reply

  Zoals reeds gezegd: welkom terug in Elewijt en proficiat voor het uithoudingsvermogen, zowel voor de fietstocht als voor het dagelijks verslag. Dit was zeker geen sinecure. Jammer dat het voorbij is, want ik zal jullie verslag en verhalen missen. Maar zoals afgesproken houden we contact en komt er een lokaal vervolg. Wordt maar weer gewoon aan onze “Belgische wereld”, temperaturen en beleving.

 3. Goofball 21 augustus, 2017 at 11:54 - Reply

  Is legoland te doen al voor een 4-jarige? of is dat dan weer wat te jong?

  • Annelyse 21 augustus, 2017 at 13:36

   Dat is te doen, ik denk dat dat even geschikt is als plopsaland enzo

 4. An 21 augustus, 2017 at 22:45 - Reply

  Wij logeerden ook op de camping en deden 2 dagen legoland: ideaal! Ik vond het ook echt een tof pretpark. Wij hadden 2 dagen mooi weer en met wat langere wachtrijen kan je die 2 dagen echt wel gebruiken. Onze jongens spendeerden ook heel wat tijd in miniland.

 5. Nele 22 augustus, 2017 at 15:50 - Reply

  Legoland is echt super! Wij hebben daar een paar weken terug onze eerste Scandinavische reis (Zweden) geëindigd en de kinderen zijn er nog altijd laaiend enthousiast over. En die bootjes waar je elkaar kan natspuiten… tja, daar zijn wij (m’n man en ik), net als enkelen andere ouders met hun kinderen, even terug kind geworden :-). 4 keer zijn we er op geweest, met doornatte kledij tot gevolg, maar met een zalig gevoel van genot voor de rest van de dag :-).
  Welkom terug in België en dikke proficiat met jullie fantastische reis en uithoudingsvermogen. Ik ken jullie niet, maar heb met veel plezier jullie reis gevolgd.

 6. Saskia 23 augustus, 2017 at 20:17 - Reply

  Hallo!
  Welkom terug! Ik heb ook heel erg genoten van je verslagen.
  Groetjes!

 7. Lottes Anekdotes 31 augustus, 2017 at 20:00 - Reply

  Ik ging een jaar of 7 geleden ook naar Legoland in Denemarken en vond het ondanks mijn niet meer zo superjonge leeftijd (was toen al 18) toch echt fantastisch. Misschien is het beeld nu al verdwenen, maar toen wij er waren, stond er aan de ingang een legobeeld van een reporter die ook Lotte heette. Dat vond ik natuurlijk helemaal de max. De foto heb ik nog altijd :)L

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.