Hoe de kinderen omgaan met de regen?

2017-11-18T17:22:24+00:00augustus 12th, 2016|Categories: Travel|Tags: , , |8 Comments

Afstand 58km – Hoogtemeters 415 Bestemming Ayr (Schotland) – Overnachting wildkamperen 

Kennen jullie het spreekwoord “Na regen komt nog meer regen”? Wij wel … dit was de derde dag in de gietende regen, niets droogt nog en de tent wordt natter en natter en natter. We doen niet meer de moeite om ’s morgens droge kleren aan te doen, want binnen de kortste keren zijn die toch ook weer nat. 
Jullie kunnen mijn geklaag hier wel lezen, maar waarschijnlijk vragen julie je vooral af hoe het nu gaat met die arme kindertjes van ons … die we meegesleurd hebben in dit avontuur.

Wel … de regen schijnt hun goed te doen. Ze zijn flinker dan ooit, maken de laatste dagen nog amper ruzie (wat handig is als je de hele avond opgesloten zit in een kleine tent) en ook tijdens het fietsen loopt alles vlot. Vic is deze week mijn companion en hij trapt flinker dan anders en hij vroeg me daarnet zelfs of we maaltafels konden oefenen (dit doen we één keer per dag maar meestal is dat dik tegen de goesting). Koud hebben de kinderen niet echt. Voor deze reis hebben we geïnvesteerd in een Vaude regenbroek voor hen en dat is echt goed gerief … de laatste dagen dragen ze deze continu en hun broeken eronder blijven droog. 

En zo zien we met verbazing dat regen hen niet echt lijkt te deren … speeltuinen blijken even leuk als het regent of als ze half blank staan. En dat is toch wel een opluchting voor ons. 

(Alhoewel Liv daarnet wel zei dat ze verlangde naar Ierland want ze wou naar een land waar het goed weer was)

Ondertussen hebben we een wildkampeerplek gevonden, het had heel wat voeten in de aarde deze keer. De eerste kanshebber was te druk (maar bij een speeltuin), de tweede te oneffen van ondergrond (voor de kinderen allemaal geen probleem “Zijn we trekkers of niet, mama?” klinkt het dan) en uiteindelijk zijn we beland op een effen grasplein met zicht op de zee en de zwanen die erop zwemmen en als we goed kijken ook op een Schots eilandje (dat schijnbaar wel zon heeft).

Een mooie afsluiter van deze natte dag

8 Comments

 1. ilse jacobs 12 augustus, 2016 at 23:07 - Reply

  Hey Bjorn, Annelies en kids,

  Heel veel moed in het regenachtige Schotland en denk erom ‘Als het regent kan je lekker met je hoofd in de wolken lopen (citaat van Loesje ;) ‘.
  Bedankt alvast om ons elke dag mee te nemen in jullie reisverhalen. Het leven behoort tot de durvers.
  Ilse en co

 2. Heidi 13 augustus, 2016 at 09:41 - Reply

  Heb al veel aan jullie gedacht! Hopelijk snel een beetje zon voor jullie. En wat dapper van de kinderen! Maar wat een avontuur hé! Geniet ervan, ook tijdens de regenbuien ;-) Hoe is jullie ruwe planning voor de komende maanden?

  • Annelyse 13 augustus, 2016 at 21:17

   In september naar frankrijk dan via de camino naar santiago de compostella en volgende lente en zomer naar denemarken, zweden, Finland, baltische staten, polen, … (maar misschien niet in die volgorde)

 3. Nele 13 augustus, 2016 at 11:10 - Reply

  Zalige blog en typisch iets voor kinderen, me dunkt. De regen deert hen niet – al ben ik de eerste om mijn kinderen binnen te roepen als het regent.

 4. liese 14 augustus, 2016 at 07:08 - Reply

  amaai chapeau voor uw gastjes!!

 5. Pieterjan Heyse 14 augustus, 2016 at 16:02 - Reply

  Deze verhalen zijn fantastisch! Wij lezen ze met veel plezier en kijken uit naar elke post.

  Om onze kinderen een beeld te geven van jullie expeditie heb ik alle overnachtingen op een kaartje gezet, omdat de kaart op je blog niet niet aangepast geraakt is (volledig te begrijpen trouwens). https://drive.google.com/open?id=12W6tnjgglR0Xl7GcyFX2HFGeglQ&usp=sharing

  Succes met jullie verdere expeditie!

  • Annelyse 14 augustus, 2016 at 16:10

   Dat kaartje is fantastisch, ik zocht lang nar een manier om het kaartje gemakkelijk aan te passen, maar dat is dus niet gelukt. Kan je jouw kaartje via een smartphone ook bijhouden, ik heb wel interesse

  • Annelyse 15 augustus, 2016 at 19:47

   Hey Pieterjan, ik heb ondertussen uw manier van mappen ook gebruikt en de route is up to date (en ik ben van plan om hem te blijven bijwerken)

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.