Afstand 58km – Hoogtemeters 415 Bestemming Ayr (Schotland) – Overnachting wildkamperen 

Kennen jullie het spreekwoord “Na regen komt nog meer regen”? Wij wel … dit was de derde dag in de gietende regen, niets droogt nog en de tent wordt natter en natter en natter. We doen niet meer de moeite om ’s morgens droge kleren aan te doen, want binnen de kortste keren zijn die toch ook weer nat. 
Jullie kunnen mijn geklaag hier wel lezen, maar waarschijnlijk vragen julie je vooral af hoe het nu gaat met die arme kindertjes van ons … die we meegesleurd hebben in dit avontuur.

Wel … de regen schijnt hun goed te doen. Ze zijn flinker dan ooit, maken de laatste dagen nog amper ruzie (wat handig is als je de hele avond opgesloten zit in een kleine tent) en ook tijdens het fietsen loopt alles vlot. Vic is deze week mijn companion en hij trapt flinker dan anders en hij vroeg me daarnet zelfs of we maaltafels konden oefenen (dit doen we één keer per dag maar meestal is dat dik tegen de goesting). Koud hebben de kinderen niet echt. Voor deze reis hebben we geïnvesteerd in een Vaude regenbroek voor hen en dat is echt goed gerief … de laatste dagen dragen ze deze continu en hun broeken eronder blijven droog. 

En zo zien we met verbazing dat regen hen niet echt lijkt te deren … speeltuinen blijken even leuk als het regent of als ze half blank staan. En dat is toch wel een opluchting voor ons. 

(Alhoewel Liv daarnet wel zei dat ze verlangde naar Ierland want ze wou naar een land waar het goed weer was)

Ondertussen hebben we een wildkampeerplek gevonden, het had heel wat voeten in de aarde deze keer. De eerste kanshebber was te druk (maar bij een speeltuin), de tweede te oneffen van ondergrond (voor de kinderen allemaal geen probleem “Zijn we trekkers of niet, mama?” klinkt het dan) en uiteindelijk zijn we beland op een effen grasplein met zicht op de zee en de zwanen die erop zwemmen en als we goed kijken ook op een Schots eilandje (dat schijnbaar wel zon heeft).

Een mooie afsluiter van deze natte dag