De schoonste plekjes bestaan ook dichtbij

2017-10-31T22:30:49+00:00januari 27th, 2016|Categories: Travel|Tags: , , , , , |5 Comments

Soms vergeet ik dat je niet ver moet gaan om schone plekjes te ontdekken, en ontdekken kan net zo goed te voet als met de fiets. Wandelen lijkt hier ten huize dan ook een nieuwe hobby te worden.

Zo zijn we tegenwoordig weer aan het geocachen geslagen, maar in plaats van één bepaalde geocache te zoeken, zoeken we ons een geocache-route uit … een route van ongeveer 5km met onderweg enkele geocaches.

Zo gingen deden we overlaatst op een barkoude dag een familietocht in Leest met als thema “Sneeuwwitje en de 7 dwergen”.
De route was niet het meest idyllisch, maar de caches waren wel helemaal in thema en zeer origineel. Kijk maar naar dit schattige kabouterhuisje.

 

En vorig weekend hadden de kinderen ook nood aan wat buitenlucht. Ik nam hen maar naar Haacht, waar ook een geocache-route was van een 5-tal kilometer met onderweg 14 geocaches,  …  de AntiTankGracht-route.
De AntiTankGracht is een gracht die ten tijde van de tweede wereldoorlog werd gegraven om de tanks van de Duitsers tegen te houden (of te vertragen), momenteel is het een natuurdomein in beheer van natuurpunt.
Ik kende deze mooie plek niet, en ik heb al van veel mensen die in de buurt wonen, gehoord dat ze er ook nog nooit geweest zijn … wel, dit is een aanrader !!!
Deze geocaches waren iets minder origineel dan de vorige wandeling, maar de wandeling was echt super schoon en tof. Net genoeg water, bruggetjes, plassen en modder om de kinderen tevreden te houden.

 

Wil je meer over GEOCACHING weten? Wat het zo leuk maakt en hoe je eraan moet beginnen. Kijk dan ook eens op de links hieronder.

Maar nog een andere tip om mooie plekjes nabij te leren kennen is de site van NATUURPUNT, waar je wandelingen kan opzoeken

5 Comments

 1. goofball 27 januari, 2016 at 12:18 - Reply

  ik ken geocaching maar ik doe het niet.

  maar wel leuk te horen over leuke wandelingen min of meer in buurt van Leuven

 2. Jacques 27 januari, 2016 at 20:30 - Reply

  Over de heerlijkheden van Natuurpunt vond ik deze bedenking op http://blog.seniorennet.be/overweg13/ en zie verder naar 25 januari 2016 Plombières

  Als je vanuit zowat alle hoeken van het land naar Welkenraedt kunt sporen en daar ook nog eens een relatief frequente bus kunt nemen die je in een twintigtal minuten ter bestemming brengt, is het toch wel spijtig dat het vertrekpunt moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer heet in wat een milieuvriendelijk boekje van een milieuvriendelijke organisatie zou moeten zijn. Nu ja, een sticker van Natuurpunt op de achterruit van je wagen kleven is waarschijnlijk gemakkelijker dan zich de moeite te getroosten om met trein en bus op pad te gaan. En het geweten is ook gesust.

 3. Ellemieke 27 januari, 2016 at 20:58 - Reply

  Oh, deze herken ik! In mijn dorpje ?

 4. Ellen 28 januari, 2016 at 19:14 - Reply

  Deed je al de Silsomboswandeling, ook via natuurpunt? Vertrekpunt in Nederokkerzeel. Is dichtbij en leuk om te doen met de kinderen.

  • Annelyse 28 januari, 2016 at 22:26

   dat deed ik nog niet, maar ik zie nu dat er ook een geocacheroute loopt. Deze zet ik op mijn lijstje, misschien een goed idee voor in de vakantie.

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.