Soms vergeet ik dat je niet ver moet gaan om schone plekjes te ontdekken, en ontdekken kan net zo goed te voet als met de fiets. Wandelen lijkt hier ten huize dan ook een nieuwe hobby te worden.

Zo zijn we tegenwoordig weer aan het geocachen geslagen, maar in plaats van één bepaalde geocache te zoeken, zoeken we ons een geocache-route uit … een route van ongeveer 5km met onderweg enkele geocaches.

Zo gingen deden we overlaatst op een barkoude dag een familietocht in Leest met als thema “Sneeuwwitje en de 7 dwergen”.
De route was niet het meest idyllisch, maar de caches waren wel helemaal in thema en zeer origineel. Kijk maar naar dit schattige kabouterhuisje.

 

En vorig weekend hadden de kinderen ook nood aan wat buitenlucht. Ik nam hen maar naar Haacht, waar ook een geocache-route was van een 5-tal kilometer met onderweg 14 geocaches,  …  de AntiTankGracht-route.
De AntiTankGracht is een gracht die ten tijde van de tweede wereldoorlog werd gegraven om de tanks van de Duitsers tegen te houden (of te vertragen), momenteel is het een natuurdomein in beheer van natuurpunt.
Ik kende deze mooie plek niet, en ik heb al van veel mensen die in de buurt wonen, gehoord dat ze er ook nog nooit geweest zijn … wel, dit is een aanrader !!!
Deze geocaches waren iets minder origineel dan de vorige wandeling, maar de wandeling was echt super schoon en tof. Net genoeg water, bruggetjes, plassen en modder om de kinderen tevreden te houden.

 

Wil je meer over GEOCACHING weten? Wat het zo leuk maakt en hoe je eraan moet beginnen. Kijk dan ook eens op de links hieronder.

Maar nog een andere tip om mooie plekjes nabij te leren kennen is de site van NATUURPUNT, waar je wandelingen kan opzoeken