Toen Bjeurn me een tijdje geleden zei dat ze misschien een zwemmer tekort kwamen in hun triatlonploegje zei ik overmoedig, ‘ik zal wel inspringen”.
Toen hij me maandag verkondigde dat ze me zaterdag nodig hadden, was het wel even slikken.
En toen zaterdag er was, kreeg ik al buikkrampen van zodra ik eraan dacht.

1100m is ver… dat besefte ik zeker toen ik het parcours al stappend –naar het startpunt- aflegde.

Welke slag heb je gezwommen?, vroegen ze me.
Wel eerst schoolslag, daarna ook rugslag en op ’t eind was ’t eerder baksteenslag.

Miss Puntkomma vond het al een hele prestatie dat ik niet verdronken was, maar dat was onmogelijk … als je bij de laatste zwemt krijg je blijkbaar een persoonlijke redder die met je meezwemt (gezellig hé).

Mijn doel was “niet als laatste eindigen” en dat is me gelukt … ik was voorlaatst ;-) (alhoewel dat het op ’t einde spannend was, want ik werd bijna ingehaald).
En dan tel ik degene die met het reddingsbootje zijn opgepikt (en dat waren er héél wat) niet mee.

Dat zwemmen, dat is wel zwaar zeker?, werd me ook veel gevraagd. Wel, eigenlijk viel het nog vrij goed mee. Het frustrerende was gewoon dat ik niet vooruit ging, conditioneel zit het vrij goed … maar mijn techniek trekt op niets. Gelukkig hebben Bjeurn en Liv goed gesupporterd. Liv was in ’t begin wel wat gefrustreerd en riep op alle blauwe badmutsen (en iedereen had een blauwe badmuts), maar aangezien ik al snel achter de massa belandde werd het algauw wat gemakkelijker voor mijn grootste fan.

En stinkt het vaartwater niet en was het niet koud? ’t was blijkbaar wel koud, maar met mijn surfpak (allé, dat van Joke, merci trouwens) heb ik daar geen last van gehad. Stinken … dat viel goed mee, en ik heb ook wat slokken binnengekregen en ik ben er niet ziek van geworden.

En is ’t voor herhaling vatbaar? Best wel, maar volgende keer wil ik er wel getraind aan beginnen … in crawl zwemmen … en gaan voor nen beteren tijd.

De eindtijd viel al bij al wel mee … gelukkig hadden we ne goeie fietser (wel nen temperamentvolle, want we waren bijna gediskwalificeerd) en ne super loper (nen hele knappe ook trouwens … jaja, ’t was Bjeurn).