De langste 1100m van mijn leven – Business Trio Triatlon

2009-09-20T22:13:33+00:00september 20th, 2009|Categories: Uncategorized|Tags: , |9 Comments

Toen Bjeurn me een tijdje geleden zei dat ze misschien een zwemmer tekort kwamen in hun triatlonploegje zei ik overmoedig, ‘ik zal wel inspringen”.
Toen hij me maandag verkondigde dat ze me zaterdag nodig hadden, was het wel even slikken.
En toen zaterdag er was, kreeg ik al buikkrampen van zodra ik eraan dacht.

1100m is ver… dat besefte ik zeker toen ik het parcours al stappend –naar het startpunt- aflegde.

Welke slag heb je gezwommen?, vroegen ze me.
Wel eerst schoolslag, daarna ook rugslag en op ’t eind was ’t eerder baksteenslag.

Miss Puntkomma vond het al een hele prestatie dat ik niet verdronken was, maar dat was onmogelijk … als je bij de laatste zwemt krijg je blijkbaar een persoonlijke redder die met je meezwemt (gezellig hé).

Mijn doel was “niet als laatste eindigen” en dat is me gelukt … ik was voorlaatst ;-) (alhoewel dat het op ’t einde spannend was, want ik werd bijna ingehaald).
En dan tel ik degene die met het reddingsbootje zijn opgepikt (en dat waren er héél wat) niet mee.

Dat zwemmen, dat is wel zwaar zeker?, werd me ook veel gevraagd. Wel, eigenlijk viel het nog vrij goed mee. Het frustrerende was gewoon dat ik niet vooruit ging, conditioneel zit het vrij goed … maar mijn techniek trekt op niets. Gelukkig hebben Bjeurn en Liv goed gesupporterd. Liv was in ’t begin wel wat gefrustreerd en riep op alle blauwe badmutsen (en iedereen had een blauwe badmuts), maar aangezien ik al snel achter de massa belandde werd het algauw wat gemakkelijker voor mijn grootste fan.

En stinkt het vaartwater niet en was het niet koud? ’t was blijkbaar wel koud, maar met mijn surfpak (allé, dat van Joke, merci trouwens) heb ik daar geen last van gehad. Stinken … dat viel goed mee, en ik heb ook wat slokken binnengekregen en ik ben er niet ziek van geworden.

En is ’t voor herhaling vatbaar? Best wel, maar volgende keer wil ik er wel getraind aan beginnen … in crawl zwemmen … en gaan voor nen beteren tijd.

De eindtijd viel al bij al wel mee … gelukkig hadden we ne goeie fietser (wel nen temperamentvolle, want we waren bijna gediskwalificeerd) en ne super loper (nen hele knappe ook trouwens … jaja, ’t was Bjeurn).

9 Comments

 1. Cisca 21 september, 2009 at 03:35 - Reply

  Joehoe, voorlaatste! Ik doe het je niet na, kan ik zeggen…

 2. Tamara 21 september, 2009 at 07:44 - Reply

  Proficiat met je ferme prestatie!

 3. jacques 21 september, 2009 at 07:57 - Reply

  Je bent wel een knappe sportvrouw, maar als sportverslaggever …….
  Op welke plaats eindigde de ploeg?

 4. maaike 21 september, 2009 at 10:47 - Reply

  hallo kroket! wat ongelooflijk knap!!!

 5. Annelyse 21 september, 2009 at 12:23 - Reply

  @Jaques: ik bekijk juist de uitslag http://www.triathlon.be/uitslagen/2009/view_uitslag_vtdl.asp?wed_id=51
  en wat merk ik … WE ZIJN TOCH GEDISKWALIFICEERD !!!!
  Normaalgezien zouden we 195 van de 241 zijn, onze tijd staat nog op de lijst, maar we hebben geen ranking meer. Gisteren hadden we deze nog wel, de rode kaarten zullen pas later doorgegeven geweest zijn.
  Ik vind het een beetje belachelijk … dat ze de eerste ploeg uitsluiten bij een fout tegen het regelement snap ik nog omdat er geld mee gemoeid is. Maar dat ze een ploegje met niveau nihil uitsluiten … dat vind ik wel een beetje onnozel.
  Tja, ik lig er ook niet wakker van.

 6. Lien 21 september, 2009 at 15:00 - Reply

  Goed gedaan, Annelies! Ik denk niet dat het mij zou lukken! En dan nog gediskwalificeerd ook!

 7. Lichtindeduisternis 21 september, 2009 at 15:07 - Reply

  Superprestatie! En van jullie ploeg ook. Van voorlaatste opgeschoven naar plaats 195 van 241, knap. Een km zwemmen met zo’n hele bende in een vaart is echt niet evident. Een van onze vrienden heeft jarenlang meegedaan aan triatlons en ik heb al heel wat verhalen over het zwemgedeelte gehoord en heb het zelf ook verschillende keren ‘aanschouwd’, dus ik kan me er wel wat bij voorstellen :-).

 8. Karen 21 september, 2009 at 17:08 - Reply

  Amai proficiat! Ik doe het je niet na :-)

 9. […] water gezwommen, enkele keren 300m en zelfs al eens de volle 1100m op dezelfde wedstrijd (als ik het verslag opnieuw lees viel dat ook wat tegen … al was ik dat wat vergeten … maar het viel zeker […]

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.