Bordeaux 

2017-11-27T21:46:34+00:00september 18th, 2016|Categories: Travel|Tags: , , , |1 Comment

Wie zegt dat Frankrijk geen goed fietsland is moet ik tegenspreken, weer was er een leuke bewijzerde veilige fietsweg die ons tot in centrum Bordeaux leidde.

In een blitsbezoek Bordeaux konden we toch nog de voornaamste dingen meepikken en ook het thema “wij zijn pelgrims” wat verder uitwerken.

Op aanraden aten we onze lunch op de Marche de Quais, een uitgebreidde markt op zondagvoormiddag met talrijke eetstandjes … wij kozen voor de Bretoense pannenkoeken. 

Daarna bezichtigden we de Place des Quinconces met de fontein de Girondines. De oldtimer happening kon de kinders echter meer boeien … al moet ik zeggen dat onze fietsen ook sommige autoliefhebbers meer konden boeien.

Daarna ook een niet over te slagen deel Bordeaux. Place de la Bourse met Le Miroir d’eau. Dat laatste is een plein met water bedekt zodat je een prachtige waterspiegel bekomt, volgens mij kan je daar prachtige foto’s trekken. Maar overdag en bij warm weer wordt de spiegel schaamteloos verrimpeld door enthousiaste kindervoetjes. 

Op pelgrimsvlak deden we de église Saint Pierre en Cathédrale Saint-André aan. De laatste stond in de steigers en beeldhouwwerkers waren ter plaatse aan het werken aan de renovatie. Impressionant. Sint-Jacques was trouwens alom present, zo was er trouwens ook een héél ferm pelgrimshuis midden in de stad.

De dag sloten we af met ons vieren in het ijskoude zwembad en splash van de camping … en na een warme douche gingen we met de kinderen nog succesvol op rattenjacht. Die zullen weer goed slapen.

One Comment

  1. Andrée en Didier Rombaut-Mangin 19 september, 2016 at 07:50 - Reply

    Heb elke dag bewondering hoe jullie kunst, cultuur en natuur met elkaar vermengen. Wat een vorming voor de kinderen. Op een speelse wijze leren jullie hoe ze overal aangename en soms minder aangename dingen kunnen ontdekken. Proficiat.

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.