Afstand 62km – Hoogtemeters 158 – Bestemming Belin-Béliet – Overnachting wildkamperen in een naaldbos

Er is een eerste keer voor alles, dit is de eerste keer wildkamperen wanneer het officieel niet mag. Als je in frankrijk wil wildkamperen mag dat tussen 19u en 7u en op voorwaarde dat je op een uur van de openbare weg verwijderd bent … geen van die voorwaarden hebben we nageleefd. Maar 15 km omrijden om een camping te vinden, dat zagen we niet zitten.

Het is ook de eerste keer dat we wildkamperen in een bos … best wel spannend.  Bjeurn hoopt straks een reetje te spotten en ik hoop vooral dat er geen everzwijn in onze tent gestormd komt.
Constant horen we geritsel en andere geluiden die we niet kunnen thuisbrengen. Ook heb ik de indruk dat ik iets hoor ronken … laten we maar aannemen dat dat de krekels zijn en geen everzwijn snurkend in zijn diepe slaap.

We waren alvast wel zo slim om ons afval hoog in een boom te hangen, ver genoeg weg van onze tent.

We zijn trouwens beland in het Parc naturel régional des landes de Gascogne. Volgens een bewoonster van de regio “een heel saai stuk rijden, wel 100 km met enkel dennenbomen”. Maar wij genieten wel van de kalmte en de wegen die geen einde te lijken hebben en waar we bijna geen auto’s tegenkomen.

We komen ook steeds meer pelgrimshuizen tegen … zo ook dit pareltje (zie gebouw achter het pelgrimsbeeld), jammer genoeg kwamen we hier langs toen we maar 12km op de teller hadden.
Benieuwd wat de nacht brengt … slaapwel !!!