After work run met #teamdecathlon

2017-10-24T22:38:37+00:00oktober 29th, 2015|Categories: Uncategorized|Tags: , , |5 Comments

Gisteren werd ik door Decathlon en Kalenji uitgenodigd voor een After Work Run. Zo mocht ik samen met enkele andere bloggers het Kalenji light run uittesten.

After work run, is een concept dat ik feitelijk wel kan smaken … al lopend wat nieuwe mensen leren kennen … helemaal mijn ding.

En het was gezellig, zo was daar Oon, die ik wat beter ken, Mikaël en Josefien, die ik al een hele tijd volg maar nog nooit eerder ontmoette, Noemie, die ik nu ook weer ontdekt heb en nog andere bloggers en enthousiaste decathlon medewerkers.

Afterworkrun by Mikael

Ziehier Lies, mezelf en Josefien (foto door Mikaël)

Onder begeleiding vertrokken we vanuit de winkel in Evere voor 7km het donker in, want de bedoeling was om het Kalenji looplichtje uit te testen. De route was verbazend tof, ik had niet gedacht dat je daar aan die drukke plek in Evere tof zou kunnen lopen.

Voor mij was de test wel geslaagd. Onze route was echt wel pikkedonker en de lamp is echt wel vrij straf. De lamp hindert tijdens het lopen trouwens helemaal niet, het spant niet te hard en je voelt het eigenlijk niet echt zitten. Ook ben ik blij dat de lamp op zich nog vrij sober is, want hoewel veiligheid boven alles gaat, ben ik niet echt fan van kermisachtige toestanden.

Tot nu toe ging ik regelmatig lopen met een koplamp. Nadeel daarvan is dat precies altijd ofwel te los zit, ofwel te hard rond mijn hoofd spant (om maar niet te zwijgen van die afdruk van de koplamp die een uur later nog in mijn voorhoofd gedrukt staat).
Ook vind ik dat het niet voldoende verlicht waardoor ik te weinig zie bij oneffen ondergrond (maar dat kan natuurlijk ook aan mijn koplamp liggen).

Leuke extra’s zijn dat je kan herladen via USB-kabel en dat je op de rug ook nog een rood achterlicht hebt. De lamp dient dus niet enkel om te zien, maar –nog belangrijker feitelijk- ook om gezien te worden.

Ik ben er zeker van dat deze lamp (die we meekregen …. jeuj, zelfs de minimalist in mij is hier blij mee) nog veel gebruikt zal worden, en als het niet door mij is, dan wel door Bjeurn. Want hij is misschien net iets stoerder en kiest ’s avonds onbevreesd voor de onverlichte wegen.

5 Comments

 1. hanne 29 oktober, 2015 at 22:42 - Reply

  Leuk, ik loop soms met een koplamp, maar word dan meestal gek van de bewegende lichtstraal. Om te fietsen gebruik ik hem ook wel eens, maar dan heb ik de indruk dat de automobilisten er last van hebben. Ook niet ideaal dus. Ik denk dat ik al weet wat ik onder mijn kerstboom ga vragen.

 2. gerhildemaakt 30 oktober, 2015 at 08:33 - Reply

  Leuk, zo’n blogmeet met cadeau! :-)

 3. kruimel 30 oktober, 2015 at 09:10 - Reply

  Oh, wat een handig ding.Zou het einde kunnen betekenen van eindeloze rondjes rond het voetbalveld omdat de enige plaats is die goed verlicht is waar ik ongehinderd kon lopen.

 4. oon 31 oktober, 2015 at 08:37 - Reply

  Lol voor de kermisachtige toestanden. Ik ga hem vanavond nog eens uittesten op mijn gebruikelijke parcours.

 5. Liese 31 oktober, 2015 at 11:06 - Reply

  Tegen de 20ste ben ik de enige die nog niet iedereen ontmoet heeft!! Zo’n lampje zou ook handig zijn om savonds in bed te lezen ?

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.