Gisteren werd ik door Decathlon en Kalenji uitgenodigd voor een After Work Run. Zo mocht ik samen met enkele andere bloggers het Kalenji light run uittesten.

After work run, is een concept dat ik feitelijk wel kan smaken … al lopend wat nieuwe mensen leren kennen … helemaal mijn ding.

En het was gezellig, zo was daar Oon, die ik wat beter ken, Mikaël en Josefien, die ik al een hele tijd volg maar nog nooit eerder ontmoette, Noemie, die ik nu ook weer ontdekt heb en nog andere bloggers en enthousiaste decathlon medewerkers.

Afterworkrun by Mikael

Ziehier Lies, mezelf en Josefien (foto door Mikaël)

Onder begeleiding vertrokken we vanuit de winkel in Evere voor 7km het donker in, want de bedoeling was om het Kalenji looplichtje uit te testen. De route was verbazend tof, ik had niet gedacht dat je daar aan die drukke plek in Evere tof zou kunnen lopen.

Voor mij was de test wel geslaagd. Onze route was echt wel pikkedonker en de lamp is echt wel vrij straf. De lamp hindert tijdens het lopen trouwens helemaal niet, het spant niet te hard en je voelt het eigenlijk niet echt zitten. Ook ben ik blij dat de lamp op zich nog vrij sober is, want hoewel veiligheid boven alles gaat, ben ik niet echt fan van kermisachtige toestanden.

Tot nu toe ging ik regelmatig lopen met een koplamp. Nadeel daarvan is dat precies altijd ofwel te los zit, ofwel te hard rond mijn hoofd spant (om maar niet te zwijgen van die afdruk van de koplamp die een uur later nog in mijn voorhoofd gedrukt staat).
Ook vind ik dat het niet voldoende verlicht waardoor ik te weinig zie bij oneffen ondergrond (maar dat kan natuurlijk ook aan mijn koplamp liggen).

Leuke extra’s zijn dat je kan herladen via USB-kabel en dat je op de rug ook nog een rood achterlicht hebt. De lamp dient dus niet enkel om te zien, maar –nog belangrijker feitelijk- ook om gezien te worden.

Ik ben er zeker van dat deze lamp (die we meekregen …. jeuj, zelfs de minimalist in mij is hier blij mee) nog veel gebruikt zal worden, en als het niet door mij is, dan wel door Bjeurn. Want hij is misschien net iets stoerder en kiest ’s avonds onbevreesd voor de onverlichte wegen.