Voor wanneer is ’t? 8 april (volgens de gynaecoloog toch, volgens mijn berekeningen echter is ’t 7 april)

Hoever ben je dan al? 10 weken en 2 dagen

Misselijk? Neen, al een geluk niet

Moe? Ja, ontzettend

Andere kwaaltjes? Neen, ik merk voor de rest eigenlijk niet dat ik zwanger ben. Bjeurn lijdt er echter wel onder, mijn gevoel van humor is volgens hem volledig verdwenen :-)

Vreemde goestingskes? Ik ben altijd wel ne snoeper, maar nu gaat mijn voorkeur -zoals ook tijdens mijn eerste zwangerschap- echt naar zoet, snoepjes enzo.

Voel je het al? Neen hoor, dat is nog een beetje vroeg, bij Liv voelde ik het op 20 weken, bij een tweede voel je het naar ’t schijnt sneller

Hoeveel leeftijdsverschil zal er dan tussen Liv en haar broertje of zusje zijn? 19 maanden (indien ik deze keer mijn 9 maand uitdoe, natuurlijk)

En ziet ge dat zitten? ’t zal wel druk zijn in ’t begin, maar wel leuk voor hen (en ons).

Hoop je op een jongen of een meisje? Ik hoop een meisje en Bjeurn heeft geen voorkeur. Och ja, zolang ’t maar gezond is (even de cliché’s bovenhalen)

En hoe zit het met de kans op een nieuwe zwangerschapsvergiftiging? De kans is zeker groot, MAAR later in de zwangerschap en minder uitgesproken. De kans op complicaties blijft dus beperkt, wateropname zal hopelijk wel meevallen aangezien ik hoogzwanger zal zijn in de winter.

Ga je blijven lopen? Zolang ik er geen hinder van ondervind blijf ik -gezapig- doorlopen. Vorige zwangerschap ben ik kunnen blijven lopen tot 6,5 maand, toen ben ik moeten stoppen door een geknelde zenuw. Ik ben benieuwd wat het nu zal geven. Er staan in elk geval geen grote wedstrijden (20 km van Brussel enzo) meer op het programma, aan de Brussels’ Ekiden doe ik nog wel mee, maar daar beperk ik me tot 5 km.

En hoe zit het met het buikje? Een beginnend buikje is -tot mijn grote verbazing- al aanwezig, niet dat ik al duidelijk zwanger ben, maar mijn broeken gaan beduidend minder goed dicht. Mijn zwangerschapskleding is al terug bovengehaald, maar ik hoop ze toch nog zo lang mogelijk in de kast te kunnen laten hangen.