Vandaag sloegen we 2 vliegen in 1 klap.

Liv en Vic zitten immers met 2 zusjes in de klas. We nodigden de 2 zusjes uit om de woensdag bij ons door te brengen … ons kinderen content want elk een speelkameraad, de mama content want héél haar kroost had opvang. Handig zo’n 2 duo’s uit dezelfde klas.

Onze 2 gasten worden ook (net zoals de mijne) nogal graag geëntertaind en daarvoor is woensdag de perfecte dag, want dat is bij ‘de dag van de week’, in teken van de kinderen.

’s morgens aan de schoolpoort hoorde ik dat Vic had al beloofd aan zijn vriendin dat we cupcakes gingen maken … dat zat echter niet in mijn schema … gelukkig herinnerde ik me nog iets van pinterest* … een vistaart (eerste reactie van de gasten -> eik, ik lust geen vis). Maar achteraf bleek het toch een succes, trouwens ideaal om de kinderen te laten helpen. De 2 jongsten hebben het merendeel der smarties gelegd. Het recept vond ik hier (en schreef ik ook uit hieronder)
vistaart

Dan had ik nog iets in mijn hoofd met schrinkelpapier, het eindresultaat van de dag -een ketting- was eigenlijk niet wat ik voor ogen had, maar dat hebben ze dan nog van mij tegoed.
(Ik ben er wel van verschoten hoe goed 4-jarigen kunnen inkleuren).
En ondertussen heb ik proefondervindelijk ondervonden dat 140°C de beste temperatuur is voor mijn oven om te schrinkelen. (voila, genoteerd, nu vergeet ik dit nooit meer .. volgende keer geen faalangst meer)

Dino
zeemeermin

 

 Recept vis-taart

 • veel smarties (ik moest een 2e bruin pak openen)
 • 150g fondant chocolade
 • 150g melkchocolade
 • 300g suiker
 • 350g goei boter
 • 6 eieren
 • 8 (niet afgestreken) soeplepels zelfrijzend bloem
 1. chocolade en boter samen smelten (au bain marie)
 2. de suiker en de eieren luchtig kloppen
 3. boter en cholademengsel toevoegen
 4. bloem erbij doen
 5. het grotendeel in een beboterde bakvorm gieten (deel overlaten voor de topping)
 6. in een voorverwamde oven van 150°C gedurende 45min (klaar na truuk met het prikken)
 7. na het bakken de rest van het deeg over de taart gieten
 8. even in de koelkast
 9. smarties schikken

 

*sommigen vinden dat ik creatief ben … dat ben ik echter niet … ik ben min of meer handig en heb wel zin om mijn tijd te steken in kleine projectjes … maar ik ben echt dankbaar voor het www en pinterest … hoe zou ik mijn kinderen op  een woensdag anders bezig houden.