Op aanvraag van F. is Bjeurn me samen met de kindjes in de les komen droppen. Zo heeft iedereen onze Vic ook eens gezien. Liv kenden ze al een beetje als mijn muze in mijn creaties. Nu zal Liv echter haar titel moeten delen. In de oefening van vandaag was Vic mijn model.

Eén opdracht vandaag … maak een oude postkaart. Ik had echter niet veel inspiratie. Het idee is grotendeels gesproten uit een  brainstormsessie van F. en Marjan (die trouwens iets héél schoon gemaakt had). De gekartelde rand is voornamelijk door F. gecreëerd.

Wat hebben we geleerd vandaag?

  1. Om een koffievlek, tekst of kreukels toe te voegen kan je deze best zelf echt maken, dan fotograferen en dan inbrengen met laagmodus ‘multiply’ en ev. spelen met de dekking
  2. Kleuren aanpassen met hue-saturation aanpassingslaag en niet vergeten’colorize’ aan te vinken. Ev weer spelen met de dekking.
  3. kartellaag kan je maken met een masker. De gekartelde rand teken je eerst met een ronde harde brush met spacing. Shift inhouden om een rechte lijn te tekenen, nu heb je een postzegelmotief. Hierop kan je filters (disort) toepassen om dit motief te vervormen en ev. zelf nog wat bijwerken. Inner glow op de laag zetten geeft ook een mooi effect.
  4. Stippellijn om op te schrijven kan je gemakkelijk maken door een horizontaal pad te trekken (weerom met shift) en dan stroke met brush (kleine, ronde, harde met veel spacing)