grote markt

 

 

stadhuis2

 

Liv

 

Vic

In de photoshop ging ’t weer over collage’s, de opdracht was om iets te trekken in verschillende foto’s. Ik ben dan vlak voor de les nog maar eens op de grote markt gestopt.

Van de eerste foto ben ik gewoon een deel vergeten te trekken … een beetje onnozel. Als ik het zo zie denk ik dat ik beter de glazen parkeeringang beter had laten uitkomen en de linker en rechterbovenkant wat minder in de picture zetten. (misschien een idee voor volgende les, maar waarschijnlijk doe ik er niets meer mee)

Bij de tweede foto heb ik valsgespeeld… die is niet samengesteld uit verschillende foto’s, ik heb zelf kadertjes met 10-15 verhouding uit de foto geknipt en over elkaar gelegd … spelen met de dekking, laagmodus, en nog ne filter opzetten en je krijgt dit.

De derde foto is zonder valsspelen en ik vind hem wel geslaagd (alhoewel het collage-effect niet zo opvalt), hier heb ik vooral met laagmodi gespeeld.

De ‘Honey, I Blew up the kid’ foto vind ik wel grappig. Weinig werk en eigenlijk toevallig ontstaan.

De ‘Huney, I cut the kid’ foto is vlug vlug op ’t eind van de les gemaakt en dat zie er eraan. Ik had nooit door Vic zijn ogen mogen knippen. Het idee mag er zijn, maar de uitwerking laat nog te wensen over.

Waar ik vroeger Flickr maar ongebruiksvriendelijk geworden is het tegenwoordig mijn inspiratiebron geworden. Photoshopideetjes, naaiideetjes … je vindt het er allemaal (jammer dat mijn limiet aan foto’s bijna bereikt is)