We zien het gebeuren … de werf verandert in een huis !!!
IMAG1515

Vandaag smeerde ik de laatste olielaag op onze planché … 4 ruimtes, 90m², 3 lagen, 9 dagen na onze werkuren … hoewel ik oliën een leuk werkje vind en het eigenlijk best wel vlot gaat, bleek het toch niet te onderschatten werk. 3 lagen … da’s veel … zo hebben we de hele voorraad vodden van de mama en de schoonmama opgebruikt. En zo zijn onze knieën pijnlijk en zien ze wit van de olie (gelukkig is het geen rokskesweer … maar ik hoop toch dat het er snel afslijt)
IMAG1519

Ondertussen plaatste Bjeurn de schakelaars en de stopcontacten en hebben we terug elektriciteit aan 1 stopcontact (en moeten we niet meer aftappen bij de werfkast van de buren)

Hopelijk komt onzen elentrieker nog eens uit zijn pijp, want de stopcontacten en lichten in huis zijn nog niet aangesloten, dit kan een obstakel worden voor de verhuis (die al enkele dagen uitgesteld is, maar hé … de kerstbomen staan er wel al)

De buren (oftewel de bouwheer) begonnen trouwens ook aan de heropbouw van onze muur van de voortuin, die ze vorig jaar ‘per ongeluk’ helemaal gesloopt hadden. Traag, maar gestaag … onze muur (die eigenlijk behoorlijk bouwvallig was voordat hij werd vernietigd door het gigantische sloopmachien) ziet er in elk geval al beter uit dan toen we het huis kochten. Een geluk bij een ongeluk, kan je dat dus noemen.

Een goede fee kwam onverwachts met haar stoommachien het huis stofvrij maken !!! Verdiep 1 en 2 zijn al spik en span. Ik bood de fee aan om dit wekelijks te komen doen met dienstencheques (ik heb er nog een heleboel die ik anders waarschijnlijk weer zal moeten laten annuleren), maar dit aanbod sloeg ze -vriendelijk maar kordaat- af. Jammer.

IMAG1505 - Julia,Perga1.jpg

 

En kijk eens naar dit mooie sterretje … morgen staat hier een keuken op !!!
IMAG1523 - Perga.jpg

Spannend allemaal … nu beperken mijn taakjes zich voorlopig vooral tot ‘kuisen kuisen kuisen’ en ‘verhuizen’!!!!