spaghetti

Het weetje van de dag … daar kwam Bjeurn vandaag mee af.

Ik kreeg een mail met volgende inhoud

Waarschijnlijk trap ik voor sommige open deuren in maar was gisteren verbaasd te horen dat opgewarmde pasta tot de helft minder suikeropname leidt in ons lichaam … goed om weten ook voor ons marathon dieet…
En ook onze diëtiste stond in cc.
En inderdaad, de diëtiste confirmeerde. Het klopt … als je pasta afkoelt en opnieuw opwarmt, dan worden bijna de helft van de koolhydraten omgezet in resistent zetmeel. Dit ‘resistent zetmeel’, kan ons lichaam niet verteren … het dient enkel als grondstof voor de goede bacteriën in ons lichaam.
Ideaal dus … het zorgt voor een verzadiging, minder calorieopname en minder pieken in onze bloedsuikerspiegel (waardoor je snel terug een hongergevoel verkrijgt).
Goed om weten dus … spagetti vind ik trouwens lekkerder de dag nadien, als de saus al goed doordrengt is in de slierten.
Hoewel ik echter denk dat ik niet -omwille van deze reden- de spagetti een dag eerder zal voorbereiden.