Afstand 78km – Hoogtemeters 384 – Bestemming Murcia (Spanje) – Overnachting Warm showers bij FrancescoEen serieuze afstand deden we vandaag, een beetje per ongeluk, want ik was in de waan dat de Via Verde die we gingen nemen maar 40km lang was … niet dus.

 

Maar zo tof …. de Via Verde del Noroeste is een fiets wandelpad langs een oude spoorweg. Zeer mooi en praktisch altijd lichtjes bergaf en met rugwind… ik denk dat fietsen met een elektrische fiets hetzelfde aanvoelt.

 


Het leuke hier is dat het hier ook helemaal anders is dan in de rest van Spanje … het ziet er helemaal niet Europees uit met zijn rotsige “badlands” (die door het woestijnklimaat van Almeria en Murcia veel voorkomen)

De aankomst bij onze Warm Shower host Fran was zeer aangenaam, hij woont met 2 vrienden Vincente en Hycint samen buiten de stadskern in een huis met zwembad en grote toffe tuin vol appelsienenbomen en andere groenten en fruitbomen. En er zijn ook 2 honden waaronder 1 puppy, die laatste is de favoriet van de kinders.En er heerst een relaxe aangename sfeer.
Regio Murcia is volgens hen ook een zeer aangename plek om te wonen, er is nog ruimte om landelijk te wonen en toch dicht tegen de stad (Murcia is de 7e grootste stad van spanje) en het is er nog betaalbaar.

Onze hosts zijn allen ornithologen, vogelkenners dus. Ze wisten ons te zeggen dat de zwerm die we overlaatst zagen zwarte ibissen waren, en die komen in Europa blijkbaar niet zoveel voor.  Leuk om eens wat meer over vogels te horen want onze kennis gaat niet veel verder dan ooievaar, lepelaar, flamingo en ‘een’ roofvogel.
Morgen gaan we mee op stap met Fran die via een speciale techniek vogels zal vangen om te ringen. Tof.