1 tip vandaag, en dan wel eentje van Vic

  • als broodbeleg is de tomatentapenade van Boni heerlijk

Voorts was het voor mij vastendag … en vorige keer heb ik gemerkt dat ik dan standaard vegan eet. Groenten, fruit en veel soep.

Al proefde ik ook wel van het avondeten … de vegan one-pot-wonder lasagna. Ik ben zot van one-pot-wonders (want gemakkelijk) en van lasagna … deze versie komt voor mij in mijn lijstje met vaste gerechten maar dan waarschijnlijk niet met de plantaardige mozzarella en als ik de kinderen echt een plezier wil doen, dan maak ik hem ook linzenvrij.

Van het dessert (zie gisteren) waar nog meer dan de helft van over is, proefde ik echter niet … dat is voor morgen, dan weten we waarom we die vastendagen doen !!!

Vegan One-Pot-wonder lasagna (veganricha)

  • 1 el olie
  • 2 gesnipperde ajuinen
  • 4 gesnipperde teentjes knoflook
  • fijngesneden groenten zoals wortel, courgette, paprika
  • 60 ml ongekookte rode linzen
  • 2 blikken tomatenstukjes
  • 1 blikje geconcentreerde tomatenpuree
  • +- 500 ml water
  • 2el italiaanse kruiden (basilicum, oregano, peterselie, tijm, rozemarijn)
  • water
  • lasagnabladeren
  • zout en peper
  • 1 eetlepel edelgistvlokken (geeft een kaassmaak)
  • vegan kaas voor de topping
  • optioneel spinazie, pesto, ricotta, balsamico voor in de saus ….
  1. Fruit de ajuinen en knoflook, voeg daarna de groenten ook toe en laat nog even stoven.
  2. Voeg de linzen, tomatenstukjes, tomatenpuree, kruiden toe.
  3. breek lasagnabladeren in stukjes en roer door de saus, voeg ook water toe en doe uiteindelijk nog de edelgistvlokken erdoor.
  4. Als de lasagnabladeren gekookt zijn mag het afgewerkt worden met kaas en optioneel nog een 20-tal minuten de oven in op 180°C.
  5. Daarom ben ik zo’n fan van mijn Le Creuset en van one pot wonders. Alles in 1 pot klaarmaken op het vuur en dan rechtstreeks de oven in.