Als onderdeel van het vakantieverslag … een lijst van de boeken die ik heb gelezen. (Over wat Petunia en Gladiolus hebben gedaan, zullen we het later nog eens hebben … want dat ik natuurlijk waarop jullie allen zitten te wachten)

De bibliotheek had ik leeggeplunderd (niet moeilijk want in dat klein dorpsbibje hebben ze niet zoveel), mijn gsm had ik vol met boeken geladen (alkido blijft een goeie app) en de uitgeprintte versie van ‘getting things done‘ had ik mee.

Getting things done – David Allen
Al snel kwam ik tot de conclusie dat ‘getting things done’ geen ontspannende lectuur was, en dit legde ik na 2 minuten al aan de kant.

Godenslaap – Erwin Mortier
Ik hou hem nog even op mijn to-read lijstje, omdat ik van dit boek toch al enkele zeer goede dingen gehoord heb. Maar ik geraakte niet gestart in dit boek. Misschien is dit gewoon op literair vlak boven mijn niveau.

Taal is zeg maar echt mijn ding – Paulien Cornelisse
Het leek me een toffe madam, Paulien Cornelisse. Was ze maar Vlaams, dan zou ik wat meer aansluiting in sommige gewoontes, uitdrukkingen vinden en dan zou ik de bekende mensen waarnaar verwezen werd misschien kennen.
Leuk boek, maar misschien net dat leuker voor de Nederlanders.

De buitenvrouw – Joost Zwagerman
Een boek over overspel, integratie, racisme.
Leest vlot, maar ik was niet direct ondersteboven van dit boek
*quote*
“‘Nee! Het deugt van geen kant om alle benepenheid in dit land, om alle kleinburgerlijke sentimenten die opspelen wanneer het over buitenlanders gaat meteen maar weg te zetten als uitingen van rassenhaat. Het ontneemt je het zicht op het échte racisme. Een man die schrikt als er een Turk in z’n straat komt wonen is geen racist maar een bange man aan wie veel uit te leggen valt.”

Vrouwen met een IQ – Herman Brusselmans
Haha, die Brusselmans. Ik wou persé nog eens één van zijn boeken lezen want ooit las ik Ex-drummer, maar dat was al zo lang geleden en ondertussen ben ik al zoveel ouder en smaakvoller dat ik me afvroeg of ik wel van Brusselmans hou.

Awel, ik ben fan. Hilarisch … geen verhaal, maar ik moest lachen met de meest onnozele dingen … super!!!

Brede heupen – Kristien Hemmerechts
’t eerste boek dat ik las van Kristien Hemmerechts. Ik had een beetje schrik dat haar schrijfstijl me niet zou aanstaan, maar ik was mis. Ik heb dit boek graag gelezen.

Een lichte koude huivering (Deel3)Onzichtbaar (Deel4) De Grant County reeks – Karin Slaughter
De boeken die het meest verkocht worden, zijn dikwijls met recht en rede populair in mijn opinie.
Ik las ‘onzichtbaar’ als eerste van de Grant County reeks, terwijl het het vierde boek over Sara en Jeffrey is, maar dit stoorde helemaal niet.
‘Een lichte koude huivering’ vond ik misschien iets minder, maar zeker nog een aanrader.
Deel één en twee zal ik misschien wel eens in de juiste volgorde lezen.

Ge ziet het, goed gelezen (veel in de auto gezeten en niet moeten rijden). Ondertussen heb ik ook al wat Nederlandstalige schrijvers aangedaan en dat was een goed gedacht, ze zijn me nog niet tegengevallen. Nu eens een Vlaamse klassieker in de trant van Lijmen/Het Been.