Tortellini

En dit is een recept van Esther. Ik moet volledig afgaan op de feedback van Bjeurn want hij was kok (en ook  entertainer, begeleider van monsterlijke etertjes) van dienst. Maar naar zijn input was het zeer eenvoudig te maken en heerlijk bevonden door de kinders. En nog gezond ook. Deze scoort zeer hoog!!!

Hoeveelheden in het recept zijn per persoon

  • 125 gr Tortellini
  • 0.5 ui
  • 0,5 teen knoflook
  • 300 gram spinazie of 150/200 gram pp diepvries
  • zout
  • peper
  • 3 theelepel pesto, groen
  • 1 eetlepel olie
  • 20 gram kaas, geraspt
  1. Kook de tortellini gaar.
  2. Laat de spinazie in ongeveer 5 min. in een grote pan water slinken. Laat dit daarna uitlekken in een zeef.
  3. Snipper de ui. Verhit olie en fruit de ui. Pers de knoflook uit in de pan.
  4. Roer de spinazie en de pesto door de ui. Breng de spinazie op smaak met zout en peper.
  5. Serveren met geraspte kaas.

tip: In plaats van pesto kun je ook knoflookroomkaas (bv boursain) doen.